Shadow

All inclusiv-ul crește în rândul turiștilor germani

În această vară, turiștii germani, care fac rezervări prin Dertour, cheltuiesc în medie cu 51% mai mult pe sejururi la hotel și asta pentru că pretind hoteluri de categorie superioară și chiar plătesc mai mult pentru cazare cu un plan întreg de masă inclus, potrivit Barometrului de Călătorii al operatorului de turism.

Vara aceasta, hotelurile cu trei stele sau mai puțin sunt rezervate mai rar. În 2019, 40% dintre oaspeți au optat pentru aceste categorii de cazare, dar pentru acest an doar 28% fac rezervări în acestea. Asta reprezintă cu 12 puncte procentuale mai puțin decât acum trei ani, iar cererea a fost orientată către alte tipuri de unități.

Potrivit datelor turoperatorului, turiștii germani cheltuiesc mai mult pentru că vor călătorii de calitate superioară și vor „vacanțe confortabile și fără griji”. 

Fotografie: Dertour.de.

51% dintre turiștii germani fac rezervări în hoteluri de 4 stele, iar înainte de pandemie era 47%. În același timp, cererea de hoteluri de 5 stele este în creștere, trecând de la 13% în 2019 la 21% pentru această vară.

În această vară, în care Spania este destinația principală și cu o creștere a rezervărilor de 2% față de 2019, a mai avut loc o schimbare față de anul pre-pandemic și este interesul pentru modalitatea all-inclusive.

În 2019, doar 11% dintre oaspeți au ales mese all-inclusive și aproape s-a dublat, la 21%. Barometrul de Călătorii al Dertour subliniază că, călătorii ale „vacanțe fără griji și fără costuri suplimentare de restaurare în destinație”. 

Cifrele pentru celelalte tipuri de alimente au scăzut. Micul dejun, care este cel mai rezervat tip de mâncare, reprezintă acum 50% față de 56% în 2019. All-inclusive-all „a deplasat demipensiune de pe locul doi pe locul trei”, întrucât este ales de 16% dintre oaspeți, comparativ cu la 23% în 2019.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.