Shadow

Germania: marii operatori de turism fac reduceri de costuri, în timp ce unii mici cad

Marii operatori turistici germani aplică reduceri de costuri, inclusiv numeroase șomaje tehnice (Kurzarbeit, în Germania). Cu toate acestea, companiilor mici le este mai greu să supraviețuiască situației dificile și primele cazuri de închidere sunt deja cunoscute. 

 

Guvernul german va plăti o parte din salariile muncitorilor timp de câteva luni pentru a evita disponibilizările. În sectorul turistic, ultimul care a anunțat-o a fost DER Touristik, care a introdus o procedură de reducere a zilei de lucru la 80% timp de șase luni, între aprilie și septembrie. „Facem acest lucru pentru a asigura cât mai multe locuri de muncă în rândul forței noastre de muncp”, a spus Ingo Burmester, Central Europe Director. 

 

TUI Germania a redus programul de lucru al operatorilor de turism la 40% și personalul agenției la 50%. Cel mai mare grup european a început comunicarea reducerii zilei de lucru pe piața britanică, unde aproximativ 11.000 de angajați sunt afectați de o reducere de ore. 

Header Marek, CEO al TUI Germania, companie care a anunțat taierea programului de lucru pentru angajati la 1 aprilie.

 

Grupul a obținut un sprijin financiar pentru a rezista acestei defalcări, potrivit TUI, va primi aproape 2.000 milioane printr-un împrumut de stat, la fel și FTI Group a informat că are sprijin financiar de la UniCredit și Statul din Baviera. Acesta din urmă a explicat, de asemenea, că măsurile includ reducerea programului de lucru. 

 

Cu toate acestea, întreprinderile mici au o capacitate financiară mult mai strânsă și încep să dispară. De exemplu, Comtour, un operator specializat în călătorii în India și Sri Lanka, a declarat faliment, după 20 de ani de experiență. La fel s-a întâmplat și cu un portal german de închirieri și de vacanță, Casamundo, care și-a închis biroul din Hamburg, și a disponibilizat personal, în ciuda faptului că compania-mamă, Hometogo, rămâne operațională. 

 

Vineri s-a comunicat și falimentul altei companii germane din sector, în acest caz din aviație, după cum se informează în știrea Thomas Cook Aviation, prima victimă a coronavirusului din aviație

 

Puteți vizita articolul de referință de pe Fvw

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.