Shadow

Thomas Cook Aviation, prima victimă a coronavirusului din aviație

Compania aeriană germană de agrement Thomas Cook Aviation s-a declarat vineri în faliment, după ce Condor, operatorul german achiziționat recent de grupul polonez LOT, și practic singurul său client, a reziliat toate contractele valabile până la 31 decembrie 2021; conform raportului Ralf Nagel, CEO al companiei falimentare, după ce a fost obligat să-și paralizeze practic operațiunile ca o bună parte a industriei aeriene globale din cauza restricțiilor operaționale și a prăbușirii cererii din cauza pandemiei de coronavirus

Informațiile, publicate de revista germană Focus, au fost comunicate printr-un mesaj video intern prezentat de către conducerea personalului.

Thomas Cook Aviation opera șase aeronave din familia Airbus A320 pentru filiala sa industrială Condor. A fost înființată în octombrie 2017 ca Air Berlin Aviation și a fost preluată de Thomas Cook Group pentru a facilita o creștere rapidă în Germania, în urma insolvenței companiei airberlin. La 31 ianuarie 2018, compania aeriană a primit primul certificat de operator aerian (AOC) și a fost redenumită Thomas Cook Aviation la data de 22 noiembrie 2018.

În ciuda prăbușirii companiei-mamă Thomas Cook Group la 23 septembrie 2019, Thomas Cook Aviation și-a continuat operațiunile împreună cu compania mamă Condor.

În decembrie 2019, compania aeriană a primit primul său Airbus A320, o fostă aeronavă a companiei aeriene surori Thomas Cook Airlines Balearics, dispărută și ea din decembrie anul trecut. În aceeași lună, Condor a anunțat că, după despărțirea de dispărutul grup Thomas Cook, își va actualiza disponibilitatea aeronavei, eliminând toate referințele la fosta companie-mamă, înlocuind sigla în formă de inimă cu cea a propiei companiei. Redesign-ul planificat a inclus și avionul lui Thomas Cook Aviation.

 

Sursă: hosteltur.com

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.