Shadow

Franța a inclus Airbus într-un plan de salvare de 15 miliarde € pentru aviație

Guvernul Franței a aprobat un plan de salvare de 15 miliarde de euro pentru a salva industria aerospațială, inclusiv producătorul aeronautic european Airbus și compania aeriană națională Air France, din efectele pandemie de COVID-19. Banii includ investiții guvernamentale directe, subvenții, împrumuturi și garanții de împrumut. 

 

Industria este o „mândrie națională”, a declarat ministrul Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, în anunțarea mișcării, subliniind că sectorul aerospațial, care include Airbus, nu trebuie lăsat în mâna concurenților majori din Statele Unite sau China

 

Industria aerospațială și a aviației a fost grav afectată de criza globală cauzată de pandemia de COVID-19. Ministrul a amintit că este un sector important în Franța, care angajează aproape 200.000 de oameni, dintre care 48.000 lucrează în fabricile producătorului aeronautic european

Fabrică Airbus cu sediul central în Toulouse.

 

Planul de ajutor include, de asemenea, un fond special finanțat în comun de guvern, Airbus și alți producători mari pentru a sprijini furnizorii mici

 

În schimbul ajutorului, guvernul francez va solicita companiilor să investească tot mai repede în electricitate, hidrogen sau în alte gaze poluante cu emisii reduse, întrucât Franța își propune să facă industria aviației sale „cea mai curată din lume”

 

Aceasta ar putea avea de-a face cu banii asigurați pentru programul Wing of the Future care se desfășoară în Filton, în apropiere de Bristol, în speranța că Broughton din Țara Galilor de Nord va asigura lucrările viitoare de fabricație. 

 

Șeful grupului aerospațial cu centrul de control în Toulouse, sud-vestul Franței, Guillaume Faury, a asigurat că se află practic într-o situație de supraviețuire.

 

Un purtător de cuvânt al producătorului aviației a declarat: „Airbus salută planul francez și mulțumește partenerilor guvernamentali care au sprijinit sectorul aerospațial de la debutul crizei COVID-19, fie prin sprijin direct catre companiile aeriene și furnizorii, sau al muncii, precum și prin scheme de retenție pe care noi, industria aerospațială le-am folosit pe scară largă”. 

 

Airbus a adăugat că „acest sprijin continuu pentru ecosistemul nostru va ajuta la atenuarea situației critice cu care se confruntă clienții și furnizorii noștri astăzi și va limita impactul social al crizei asupra industriei noastre prin păstrarea experienței și a cunoștințelor„. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.