Shadow

Explozie de rezervări în Germania în mai: depășind deja nivelurile din 2019

Cererea de pachete de vacanță și-a revenit rapid în Germania în luna mai, deoarece destinațiile din Europa și din străinătăte au început să se deschidă pentru vizitatorii internaționali. Acest lucru este evidențiat de un studiu de piață efectuat de Travel Data + Analysis (TDA), care subliniază faptul că rezervările au început să crească săptămână de săptămână în luna mai și că chiar și în a treia săptămână au depășit nivelurile anterioare lunii mai 2019, înainte de criza COVID-19. „Tot ce este deschis este rezervat. Aceasta include destinații precum Mallorca, Portugalia, Republica Dominicană și Maldive, a explicat analista TDA, Alexandra Weigand în timpul unei conferințe cu agenți de turism ai DRV. 

În acest fel, accelerarea vaccinării în țară, la care se adaugă scăderea infecțiilor, redeschiderea destinațiilor și anunțul lansării noului certificat verde digital au sporit încrederea consumatorilor germani în rezervarea vacanțelor de vară, potrivit presei specializate Fvw. (A se citi: Optimismul în rândul operatorilor de turism germani cu privire la efectul pașaportului european)

Creșterea rezervărilor din luna mai contrastează cu datele de la sfârșitul lunii aprilie pe care le administrează TDA: la acel moment rezervările pentru vara anului 2021 erau cu 11% sub nivelul anului trecut și erau cu 82% mai mici decât cele din aprilie 2019. 

O altă tendință importantă pe care TDA o expune este că, după un an fără călătorii, consumatorii par dispuși să cheltuiască mai mult pentru vacanțele lor anul acesta. Potrivit cifrelor lor, aproximativ un sfert din rezervările pentru această vară se situează în intervalul de preț de peste 175 de euro de persoană pe noapte.

Turism german ajuns în Mallorca. Fotografie: EFE

Ieșirea angajaților din turism din șomajul tehnic german

Această reactivare a cererii și creșterea rezervărilor determină principalii operatori de turism germani să își scoată angajații din mecanismul german echivalent șomajului tehnic românesc, astfel că aceștia sunt din nou cu normă întreagă pentru a face față volumului mare de muncă.

Trebuie amintit faptul că, la fel ca în România, majoritatea companiilor din sectorul turismului au redus drastic programul de lucru al angajaților lor anul trecut în cadrul mecanismului finanțat de guvernul german pentru a proteja locurile de muncă și pentru a evita un nivel ridicat al șomajului în timpul celui mai greu moment al pandemiei. 

De exemplu, Schauinsland-Reisen și-a retras cei 450 de angajați din munca cu timp redus la 1 iunie după ce a profitat de acest mecanism din 2020. Operatorul turistic a spus că rezervările sale au crescut cu 50% în a doua jumătate a lunii mai, ceea ce înseamnă un volum de muncă mult mai mare pentru personal.

„Există o mare dorință de a călători și clienții noștri sunt în dispoziția de a rezerva din nou vacanțele în masă. Pentru mine a fost foarte important și o prioritate personală să ieșim din criză ca echipă împreună cu toți angajații„, a explicat președintele său Gerlad Kassner.

Dar cazul Schauinsland-Reisen nu este singurul. FTI a crescut, de asemenea, programul de lucru la centrul său de servicii pentru agenții de turism după ce a constatat creșterea rezervărilor.

„Majoritatea angajaților noștri sunt încă în șomaj tehnic. Cu toate acestea, odată cu impulsul actual pe care îl întâmpină industria turismului, vor exista ajustări constante”, a spus Ralph Schiller, director general.

Răspunsul lui TUI

Situația este similară la TUI Group, unde agențiile de turism au revenit la programul normal de lucru și personalul centrului de apeluri s-a întors la muncă cu normă întreagă.

„Am revizuit constant volumul de muncă de la înființarea șomajului tehnic și am reacționat la schimbări la scurt timp, urmărind interesul clienților și angajaților nostri”, a explicat grupul.

„Echipele noastre de vânzări și asistență au rămas complet fără muncă luni de zile pentru a răspunde cât mai bine posibil la creșterea graduală a cererii de la clienții și agenții noștri de turism”, a spus o purtătoare de cuvânt. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.