Shadow

Expedia obține 3.000 mil. € cu susținerea fondurilor și numește un nou CEO

Expedia Group a strâns un total de 3.200 milioane de dolari (2.950 milioane de euro) pentru a-și menține poziția în fața crizei provocate de Covid-19. Din această cantitate, 1.200 milioane de dolari provin dintr-o plasare privată a acțiunilor achiziționate în principal de fondurile Apollo Global Management și Silver Lake, în timp ce 2.000 milioane fac parte dintr-o datorie finanțată nouă. OTA a numit, de asemenea, un nou CEO, o poziție în curs de atribuire permanentă după plecarea lui Mark Orkerstrom în urmă cu câteva luni. 

 

Susținut de fondurile de investiții, David Sambur, Partner Co-Lead Apollo și Greg Mondre, Co-CEO Partner Managing al Silver Lake, se vor alătura Consiliului de Administrație al Expedia la momentul finalizării tranzacției fondurilor strânse, care este programată pentru 5 mai. 

 

În ceea ce privește noul CEO al grupului, acesta este Peter Kern, membru al Consiliului de Administrație al Expedia din 2005 și vicepreședinte din 2018. Compania constată că, de când schimbarea de management a avut loc în decembrie, Kern a fost responsabil de supravegherea operațiunilor și a avut, de asemenea, un rol decisiv în ultimele luni cu gestionarea situației create de Covid-19. Noul CEO a deținut în ultimii ani diverse roluri atât în sfera publică, cât și în cea privată, cel mai recent în calitate de CEO al Tribune Media.

Peter Kern, noul CEO Expedia.

 

În plus, Expedia a anunțat, de asemenea, numirea noului său director financiar, întrucât a fost vacantată în același timp cu directorul general, din cauza plecării lui Alan Pickerill. În acest caz, poziția va fi deținută de Erick Hart, care a facut parte din companie timp de unsprezece ani, o carieră în timpul căreia a deținut diverse responsabilități în ceea ce priveste strategia, dezvoltarea afacerilor, investiții și în divizia CarRentals.com. 

Erick Harte ocupa funcția de responsabil financiar.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.