Shadow

Air France sărbătorește 90 de ani de eleganță

Comunicat de presă

Născută ca urmare a fuziunii dintre dintre Air Orient, Air Union, Société Générale de Transports Aériens, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne și Aéropostale, compania Air France a fost inaugurată oficial pe 7 octombrie 1933. De atunci, compania a continuat să evolueze promovând zilnic arta călătoriei franțuzești în jurul lumii. Air France oferă astăzi clienților săi aproape 1.000 de zboruri zilnice către 200 de destinații cu o flotă compusă din peste 240 de aeronave.

În 2023, Air France sărbătorește 90 de ani de eleganță, 90 de ani de tehnologie, inovație și confort la bordul aeronavelor sale. 90 de ani de călătorii, gastronomie, design, haute couture, artă și arhitectură. De la înființare, compania a făcut să vibreze excelența franceză, acel „je ne sais quoi” pe care lumea îl recunoaște în Franța, datorită unei experiențe de călătorie excepționale, care duce eleganța din ce în ce mai sus.

Air France sărbătorește spiritul de excelență și ambiția de a rămâne în fruntea celor mai recente tendințe, dezvăluind tuturor expertiza sa unică. Prin crearea unei colecții de rochii unice, originale, care reia istoria legendară a companiei, Air France va fi în centrul vitrinelor din Galeriile Lafayette, în perioada 28 septembrie – 10 octombrie 2023. Acest decor unic va oferi companiei o expunere fără precedent, astfel încât toată lumea va beneficia de această moștenire franceză în perpetuă mișcare.

 Air France sărbătorește 90 de ani de eleganță

Întruchipând 90 de ani de eleganță

Pentru a întruchipa și a da viață a 90 de ani de eleganță, Air France dezvăluie o colecție de cinci rochii emblematice care simbolizează diferitele puncte forte ale companiei aeriene – avioane și tehnologie; uniforme și modă; afișele sale consacrate care promovează rețeaua vastă de destinații; mese rafinate și veselă; design și arhitectură. Fiecare rochie este precum o călătorie prin aceste teme care i-au permis companiei Air France să ofere în mod continuu tot ce este mai bun în diferitele etape la care a fost martoră și chiar să fie un pionier, cu mult înaintea timpului său.

Pentru a imagina și proiecta aceste rochii originale, Air France a făcut echipă cu Xavier Ronze, seful atelierelor de costume pentru Baletul Operei din Paris. Designerul de costume a realizat aceste creații inspirându-se din elementele patrimoniului care au marcat istoria companiei, dar și din piesele contemporane. El a reușit să conecteze istoria și modernitatea, o interpretare puternică, întruchipând tot ce este mai bun din Air France și tot ce are de oferit Franța în domeniile sale de expertiză.

Air France expune la Galeriile Lafayette

Pentru a prezenta această colecție originală de rochii, ca parte a sărbătoririi sale aniversare, Air France a ales în mod natural Galeriile Lafayette, un templu parizan al modei. Din 28 septembrie până pe 10 octombrie 2023, Air France își va retrăi istoria legendară și eleganța inegalabilă cu scopul de a merge mai departe și de a îmbrățișa viitorul în cele 12 vitrine ale celebrului magazin. Rochiile sunt expuse alături de o selecție atentă a pieselor de patrimoniu Air France și a accesoriilor din oferta actuală a companiei aeriene, pentru a evidenția 90 de ani de confort în timpul zborului, avioane legendare, uniforme semnate de mari designeri, gastronomie și design în timpul zborului.

În inima Parisului, Air France își dezvăluie astfel moștenirea printr-o abordare puternică și inovatoare, accesibilă simplu și gratuit tuturor vizitatorilor francezi și internaționali. Toată lumea prezentă va putea retrăi cele mai frumoase amintiri ale călătoriei cu Air France sau va avea ocazia să devină parte din legendă pentru prima dată.

Deveniți parte din legendă

În interiorul magazinului, compania deschide magazine pop-up care oferă articole special create sau reinterpretate pentru această aniversare. Air France pune la dispoziție o gamă de modele mai accesibile, dar și o gamă în ediție limitată,  de aeronave vechi și noi, precum și o colecție de truse de călătorie, cărți poștale și etichete pentru bagaje și caiete cu semnătura “90 de ani”. Air France, de asemenea, expune, obiecte legendare, cum ar fi faimoasa geantă de călătorie vintage sau afișele sale iconice. O gamă largă de articole este, de asemenea, disponibilă pe site-ul nostru www.airfranceshopping.com.

De asemenea, Air France colaborează o selecție de brand-uri franțuzești de lux – Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran și Le Umbrella de Cherbourg – ca parte a dorinței sale de a continua promovarea know-how-ului francez. Această colecție va fi disponibilă exclusiv la Galeriile Lafayette.

Și pentru prima dată în istoria sa, Air France oferă vizitatorilor posibilitatea de a cumpăra vesela originală, semnată de pictorul Jean Picart Le Doux și folosită la bordul aeronavelor sale, la categoria Première și Business între anii 1966 și 2000. Încasările din vânzarea acestor articole vor fi donate Fundației Air France, care a sprijinit copiii din întreaga lume timp de 30 de ani.

Prezentări de modă Air France la Galeriile Lafayette Paris Haussmann

De-a lungul acestei perioade aniversare, Air France le oferă vizitatorilor șansa de a participa în mod real la prezentări de modă, retrăind astfel 90 de ani de eleganță în stil franțuzesc, alături de Galeriile Lafayette. Modele îmbrăcate în uniformele piloților, ale echipajului de cabină, ale personalului aeroportului și mecanicilor vor fi expuse într-o zonă dedicată din magazin pentru a urmări moștenirea legendară a uniformei companiei, din trecut până în prezent.

Încă de la primele tinute de tip „barman”, cu piese couture, semnate de cei mai mari designeri precum Christian Dior, Cristóbal Balenciaga sau Christian Lacroix în special, parada este gândită ca o călătorie unică prin stilurile diferitelor epoci fondatoare ale Air France.

 

Pentru informații și rezervări, dați clic aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.