Shadow

Executivul german studiază salvarea companiei Lufthansa

Guvernul german are în vedere intrarea în capitalul Lufthansa, cea mai mare companie aerienă europeană, din cauza problemelor economice ale companiei ca urmare a crizei de Covid-19, relatează săptămânalul Der Spiegel. Compania trece printr-un moment dificil, după cum s-a informat în știrile Lufthansa își inchide filiala low cost Germanwings și Lufthansa pierde un milion de euro în fiecare oră din rezervele sale de lichiditate

Executivul și compania aeriană se află în negocieri, dar încă nu au fost de acord cu formula în care Statul ar putea salva compania, cu dificultăți financiare grave din cauza restricțiilor de circulație. Deocamdată, diferențele dintre părți persistă.

Lufthansa dorește ca statul german să își asume riscuri, dar fără drept de vot, iar participarea sa să fie gestionată de companie, potrivit publicației. În plus, în cazul în care este necesarî o majorare de capital, ar fi obligat să facă o contribuție suplimentară. 

La rândul său, guvernul german a propus mai multe formule pentru a materializa salvarea liniei aeriene, dar nu a optat încă pentru una. Printre alte motive, sunt evidențiate diferențele dintre Ministerul Finanțelor (în mâinile social-democraților) și Ministerul Economiei (condus de conservatori).

Executivul are în vedere intrarea în capital (de asemenea, fără drept de vot, cu dobânzi sau dividende fixe), dar și un împrumut, pe care Der Spiegel îl plasează între 3.000 și 9.000 de milioane de euro. 

Compania studiază chiar o formulă a legii germane privind insolvența, Schutzschirmverfahren, care permite un proces de reorganizare a companiei, menținând în același timp managementul actual.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.