Shadow

Disney World va suspenda salariul a 43.000 de muncitori

Disney World intenționează să înceteze plata salariilor a 43.000 de muncitori începând cu această săptămâna, permițându-le totodată să își păstreze beneficiile până la un an, în ceea ce reprezintă cel mai mare val de suspensii, deoarece complexul parcului tematic a fost închis la jumătatea lunii martie din cauza răspândirii a coronavirusului în Statele Unite. 

Muncitorii își pot păstra prestațiile de sănătate, stomatologice și asigurările de viață pentru perioada concediului sau până la un an. Vechimea și salariul vor rămâne neschimbate pentru muncitorii a căror concedii au început pe 19 aprilie, potrivit unei declarații a Service Trade Council, coaliția sindicatelor reprezentând muncitorii Disney World.

„Acordul sindical prevede protecții ți beneficii mai puternice pentru cei 43.000 de muncitori sindicalizați ai Disney decât aproape orice alt muncitor din Statele Unite”, a declarat sindicatul într-o declarație pentru membri.

Castelul Cenușăresei din Magic Kingdom, Orlando.

Aproximativ 200 de muncitori vor rămâne la locul de muncă care îndeplinesc „atribuții esențiale” în timpul închiderii și li se vor oferi posturi în funcție de vechime,a spus sindicatul.

Acordul cu Service Trades Council cuprinde cel mai mare grup de muncitori Disney World care au ajuns la un acord cu compania în timpul noului focar de coronavirus. Cu 77.000 de muncitori, Disney World este cel mai mare grup național de muncitori dintr-un singur loc.

Parcurile tematice, districtul de divertisment și hotelurile Disney World s-au închis la jumătatea lunii martie, iar Disney își plătește muncitorii în timp ce stau acasă. Aceste condiții s-au încheiat deocamdată pe 19 aprilie, au spus oficialii Disney, pentru că nu știu când se va redeschide complexul parcului tematic.

Vineri, sindicatele reprezentând paznicii de securitate și muncitorii implicați în instalații și operațiuni au ajuns la acorduri în condiții similare.

La începutul acestei săptămâni, Disney World și un sindicat reprezentând muzicieni care concertează în parcurile tematice au ajuns la un acord similar.

Disney a mai spus că va suspenda angajații executivi, salariați și non-sindicali pe horă, locuri de muncă care nu sunt necesare în acest moment.

„Acest acord oferă o revenire mai ușoară la muncă atunci când comunitatea noastră se recuperează din impactul Covid-19„, au declarat oficialii Disney într-o declarație cu privire la acord. „Suntem recunoscători că am lucrat împreună cu bună credință pentru a ajuta membrii distribuției să navigheze în aceste vremuri fără precedent”.

Rivalii Disney, Universal Orlando și SeaWorld Orlando, precum și parcurile surori din toată țară și-au închis de asemenea ușile luna trecută. SeaWorld a spus că a concediat 90% din muncitorii săi.

Universal Orlando Resort si Universal Studios Hollywood au declarat că vor rămâne închise până pe 31 mai. Angajații cu norma întreagă vor fi plătite 100% până pe 19 aprilie, dar salariile și volumul de muncă pentru majoritatea muncitorilor vor scădea la 80% după acest moment, iar o parte din muncitorii cu normă întreagă vor fi concediați din 3 mai. Compania a declarat că va continua să ofere beneficii angajaților care le aveau deja.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.