Shadow

Compania aeriană poloneză LOT își retrage planul de a cumpăra Condor

Compania aeriană poloneză LOT a anunțat că nu va achiziționa compania germană Condor, contrar anunțului din ianuarie în care informa cu privire la intențiile sale de a achiziționa această companie aeriană dupa insolvența grupului turistic britanic Thomas Cook. Această operațiune a fost confirmată la sfârșitul lunii ianuarie, conform știrii Condor, cu un nou proprietar după falimentul lui Thomas Cook

 

Surse din compania LOT au informat cu privire la această decizie, fără a preciza motivele. La scurt timp, vestea a fost confirmată și de Condor. Cu aceasta se abandonează scopul companiei Polish Aviation Group (PGL), prorpietarul companiei LOT, de a deveni un nou investitor strategic al companiei germane.

 

Pe 3 aprilie, s-a aflat că Thomas Cook Aviation a fost prima victimă a coronavirusului în aviație, această companie aeriană s-a declarat în faliment, după ce Condor, practic singurul său client, a reziliat toate contractele valabile până la data de 31 decembrie 2021. 

Din fuziunea dintre LOT și Condor se preconiză crearea unui consorțiu aerian lider în Europa, cu Germania și Polonia ca și piețe principale și o perspectivă de 20 de milioane de pasageri pe an.

 

Condor își propusese că această operațiune, care ar fi trebuit să fie finalizată la sfârșitul lunii aprilie, să returneze integral împrumutul de 380 de milioane de euro pe care l-a primit de la guvernul german și de la statul federal Hesse (vestul Germaniei). 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.