Shadow

The Economist prezintă cheile noului turism într-o analiză video

Pandemia coronavisului a devastat industria călătoriilor la scară planetară. Dar pe măsură ce campaniile de vaccinare progresează și călătoriile internaționale se reiau încet, cum va evolua industria? Se vor bucura din nou consumatorii de călătorii în același mod ca înainte? Revista The Economist a ridicat aceste întrebări într-o analiză video interesantă.

După cum explica The Economist, „mulți oameni din țările bogate se întreabă când vor putea călători din nou în străinătate, și deși răspunsul la această întrebare rămâne neclar, este cel mai probabil ca turismul în lumea post-pandemie să fie diferit. Deci, cum vor arăta schimbările cheie și ce vor însemna pentru turiști, călătorii de business și profesioniștii care lucrează în această industrie?”.

De exemplu, una dintre aceste schimbări a afectat modul în care mulți oameni percep acum relația dintre călătorii și muncă. The Economist observă Insulele Canare, insule care încep să atragă o nouă generație de profesioniști care decid să petreacă câteva luni departe de locul lor obișnuit de reședință, lucrând și bucurându-se de destinație în același timp,, „datorită unei acceptări în creștere a telemuncii„.

În acest sens, analiza video indică un fapt dintr-un sondaj efectuat de agenția online Expedia: trei din patru americani ar dori să combine munca și vacanțele.

În videoclip îl auzim pe Nacho Rodríguez, un antreprenor turistic care lucrează în Insulele Canare: „Observăm o creștere uriașă a cererii. Mulți muncitori care lucrau la Dublin, Londra, etc. decid să se mute și să viziteze locuri mai calde.

Adevărul este că nomazii digitali au generat multe așteptări în industria turismului în fața căderii turismului tradițional, așa cum putem vedea în articolul Șase tendințe care vor marca revenirea călătoriilor în 2021, potrivit lui Amadeus.

Cu toate acestea, The Economist avertizează că „rămâne de văzut dacă numărul persoanelor care combină munca și vacanțele va crește în lumea post-pandemie și deocamdată această opțiune este deschisă doar unei minorități privilegiate, deci va fi nevoie mai mult decât un aflux de nomazi digitali pentru a readuce vizitatorii la niveluri pre-pandemice”.

Acest lucru se datorează, indică analiza, faptului că „devastarea turismului internațional provocată de COVID-19 este ceva ce nu s-a mai văzut până acum”, iar scăderea călătoriilor internaționale înregistrată anul trecut a plasat turismul la nivelurile anilor 1980.

Și unul dintre sectoarele cele mai afectate a fost industria aviației. Brian Pearce, economist șef la Asociația Internațională a Transportului Aerian IATA, explică faptul că, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 sau în timpul crizei financiare globale din 2009, călătoriile cu avionul nu au scăzut cu mai mult de 3% anual, „în timp ce în 2020 scăderea a fost de 66%„.

Potrivit The Economist, „nimeni nu poate fi sigur când sau chiar dacă aviația își va reveni. Cea mai bună prognoză a IATA este că zborurile ar putea reveni la nivelurile din 2019 în următorii trei ani, dar recuperarea ar putea dura mai mult”.

„Consensul în rândul majorității analiștilor este că între 20% și 35% din călătoriile de business ar putea dispărea pentru totdeauna”. 

Mai mult, „perspectivele de redresare pentru călătoriile de lung curier sunt deosebit de sumbre. Acest lucru se datorează faptului că, companiile aeriene de lung curier se bazează pe tarifele de business pentru a subvenționa bilete mai ieftine în partea din spate a avionului, iar pandemia a lovit din greu călătoriile corporative„.

Nu numai asta, „consensul în rândul majorității analiștilor este că între 20% și 35% din călătoriile de business ar putea dispărea pentru totdeauna”.

De fapt, după cum amintește economistul șef al IATA, „călătoriile de business sunt un segment cu adevărat important, în special pentru companiile aeriene care operează zboruri de lung curier, deoarece este într-adevăr motorul profitabilității, este cheia viabilității financiare a rutelor„.

Pe de altă parte, deși mai multe companii aeriene europene au fost salvate datorită ajutorului financiar guvernamental, „nu este clar ce se va întâmpla atunci când împrumuturile de stat trebuie rambursate” și, potrivit The Economist, „tarifele unor rute de lung curier par a fi pe punctul de a crește, ceea ce ar însemna că mai puțini oameni își vor putea permite vacanțele într-o destinație exotică„.

Analiza video abordează și alte aspecte: ce s-ar putea întâmpla cu companiile aeriene low cost; avantajele și dezavantajele așa-numitelor „pașapoarte Covid”; cu ce poate contribui sectorul aplicațiilor de informații sanitare ale pasagerilor; sau cum oprirea călătoriilor a oferit destinațiilor o „oportunitate rară” de a „regândi” turismul într-un mod mai durabil, precum și profilul călătorilor pe care doresc să-l atragă.

Videoclipul complet poate fi văzut mai jos.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.