Shadow

Eliminarea fricțiunilor cu o singură identitate digitală în timpul călătoriilor

Conferința Phocuswright de anul trecut a găzduit o discuție curioasă despre SSI (Self Sovereign Identity), un identificator unic deținut de utilizator care conține o colecție de informații pe care le poti folosi în viața sa digitală în timp ce interacționează cu furnizorii. Cea mai recentă cercetare a lui Phocuswright despre SSI „Go Beyond Touchless and Strive for Frictionless Travel”, dezvăluie că scopul este ca acesta să fie utilizat universal de toți furnizorii, mai degrabă decât să necesite fiecare un profil diferit. 

Pentru industria turismului, SSI reprezintă o schimbare radicală în modul în care sunt stocate și utilizate informațiile despre clienți. Folosind o acreditare verificabilă stocată într-un portofel digital, călătorul controlează când sunt partajate datele personale, cât de mult din acestea, intermediarii care pot accesa aceste date și pentru cât timp.

Mai multe știri despre Phocuswright:

Tendințe care marchează fiecare dintre principalele șase piețe

Inteligența artificială: 7 diferențe între ceea ce a promis și ceea ce oferă

Cum vor evolua vânzările online pe diferitele piețe?

Generația Z trei tendințe cheie în obiceiurile lor călătorie

SSI are potențialul de a înlocui diferitele identitîți pe care călătorii le păstrează cu diverși furnizori și intermediari de călătorii, lăsându-le controlul asupra modului în care informațiile lor personale pot fi utilizate. Această identitate descentralizată, digitală și portabilă este foarte sigură și poate fi utilizată pe tot parcursul procesului de călătorie, eliminând zonele majore de frecare.

Graficul de mai jos rezumă cei șapte pași ai itinerariului călătoriei, punctele de blocare actuale, precum și soluțiile actuale și emergente. Verificarea identității la fiecare pas devine cea mai mare dintre ele, deoarece majoritatea informațiilor sunt stocate în sisteme diferite care nu comunică între ele.

Tabla actualelor puncte de fricțiune în procesul de călătorie, soluțiile care există în prezent și cele emergente.

Phocuswright asigură că „fundațiile sunt pregătite să adopte soluția SSI în întreaga industrie, deși implementarea acesteia va dura mulți ani. Fiecare parte interesată din ecosistemul turistic trebuie să înțeleagă mai bine domeniul de aplicare al SSI pentru a elimină în cele din urmă fricțiunile din procesul de călătorie”.

În acest fel, conform acelorlași surse, „călătoria adevărată fără fricțiune elimină punctele dureroase pentru consumatori, ducând la oferte mai sigure, fluide și personalizate. Soluțiile emergente vor juca un rol cheie pe tot parcursul călătoriei, facilitând o industrie fără fricțiuni pentru anii următori.

Informațiile de referință se află disponibile pe site-ul Phocuswright.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.