Shadow

Elemente cheie pentru adaptarea zonelor comune ale hotelurilor la noul normal

Asigurarea siguranței sănătății în zonele comune ale hotelurilor este un factor cheie în combaterea infecțiilor cu coronavirus. Dar nu numai acolo, ci și în acele zone cu un flux mare de public în aeroporturi, gări, centre de agrement, spații comericale sau entități financiareActiu, o companie spaniolă care proiectează și produce soluții de mobilă pentru spații de lucru și ospitalitate, a avansat deja că securitatea și socializarea sunt esențiale în reinventarea hotelului și a spațiilor. Acum propune recomandări pentru adaptarea acestor spații comune la cerințele noului normal, oferind noi utilizări

 

Automatizate din ce în ce mai mult, aceste spații publice vor include uși automate, ascensoare activate prin voce, sau accesuri, servicii și plăți controlate prin telefonul mobil. În baruri și restaurante, se impun meniuri digitale și dispozitive tehnologice integrate în elementele de decor pentru a evita contactul direct și posibilele contagii. Aceste măsuri ar trebui completate cu un protocol de acțiune pentru clienți și personal, precum și soluții detaliate pentru reproiectarea și dotarea acestor spații

 

Actiu sugerează noi utilizări pentru aceste zone comune, de la spații de colaborare care permit să funcționeze de la distanță, până la terase exterioare care fac posibilă creșterea atât a securității, cât și a experienței clienților. 

 

Și, după cum a subliniat Soledat Berbegal, consilierul Actiu și Brand Reputation, „gestionarea spațiilor comune este esențială împotriva coronavirusului. Scopul nostru este să inovăm prin îmbogățirea utilizării sale, atât din punct de vedere al timpului liber, cât și al muncii. Petrecem multe ore în spații comune și scopul este sa nu se piardă timpul. Este vorba desre reinventarea acestor spații, oferindu-le design, funcționalitate și securitate, făcându-le mai prietenoase și incorporând noi utilizări„. 

Experții sugerează să se opteze pentru un design simplu si spații diafane care să faciliteze libera circulație a clienților fără a renunța la confort.

 

Actiu a diferențiat în ghidul său „Cum se transforma spațiile comune: Provocarea mediilor de ospitalitate post-COVID” inițiativele care urmează să fie adoptate în funcție de tipul de spații care pot fi găsite în holul unui hotel:

 

– Zonele de primire: sisteme de detectare a temperaturii, accesuri controlate și automatizate, mobilier sobru și confortabil însoțit de puncte de informare. 

– Zonele de check in/out: aplicații tehnologice pentru evitarea contactului pe suprafețe comune și între oameni, utilizarea ecranelor de protecție pentru îmbunătățirea siguranței personalului și a clienților, semnale vizuale care ajută utilizatorii să respecte distanța interpersonală, să utilizeze poziții alternative sau separate în elemente de soft seating pentru a menține distanța de siguranță. 

– Zonele de așteptare: utilizarea de noi materiale, tehnologie și automatizare; design simplu și spații deschise care facilitează libera circulație fără a sacrifica confortul; implementarea sistemelor de sterilizare sau dezinfectare a aerului. 

– Zonele de uz privat (săli de întâlnire, zone VIP, etc.): utilizarea de materiale noi, tehnologie și automatizare la domiciliu; proiectare simplă și spații deschise pentru a facilita libera circulație; sisteme de sterilizare a aerului sau mijloace stabile de dezinfectare.

– Zonele de servirea meselor: transformarea bufeturilor libere în spații de gătit, design simplu și spații deschise pentru a facilita circulația liberă, implementarea sistemelor de sterilizare a aerului sau mijloace stabile de dezinfectare, utilizarea ecranelor de protecție pentru a îmbunătăți siguranța personalului  și clienților, mobilier confortabil și ușor de curățat.

– Zonele de coworking: utilizarea de noi materiale, tehnologie și automatizarea clădirii care evită contactul fizic; implementarea sistemelor de sterilizare sau dezinfectare a aerului, design simplu și spații deschise pentru a facilita mișcarea liberă, ecrane de protecție, conectivitate și mobilier ușor, versatil și mobil. 

– Zonele Plaza: automatizarea și utilizarea de noi materiale, tehnologie și automatizarea clădirii; design simplu și spații deschise pentru a facilita libera circulație; implementarea sistemelor de sterilizare a aerului sau a mijloacelor stabile de dezinfectare. 

– Zonele de întâlnire: implementarea de noi materiale, tehnologie și automatizare; proiectare simplă și spații deschise pentru a facilita libera circulație; implementarea sistemelor de sterilizare a aerului sau a mijloacelor stabile de dezinfectare; mobilier flexibil și confortabil. 

– Zonele terasei: prioritate pentru utilizarea spațiilor exterioare datorită spațiului și a ventilației lor, utilizarea ecranelor de protecție pentru a îmbunătăți siguranța personalului și a clienților, echipamente polivalente potrivite pentru utilizarea în aer liber, știvuibile și ușor de curățat. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.