Shadow

Muzeul Luvru din Paris închis din cauza fricii de coronavirus a angajaților

Muzeul Luvru din Paris, cel mai vizitat din lume, a închis vizitatorii după ce angajații de duminică au refuzat să lucreze din cauza temerilor legate de coronavirus, au spus sindicatele și managerii. În Franța există 130 de cazuri diagnosticate. 

 

Aproximativ 300 de angajați s-au întâlnit dimineața și au votat „aproape în unanimitate” să nu se deschidă, după cum a declarat Christian Galani, de la sindicatul GGT, pentru agenția franceză de știri AFP, lăsând mulți vizitatori dezamăgiți și stand în fața ușilor. 

 

Luvru, situat în centrul Parisului, în apropiere de malurile râului Sena, a primit anul trecut 9,6 milioane de vizitatori, majoritatea străini, în mare parte, americani, chinezi și europeni. 

 

Conducerea muzeului Luvru a confirmat că muzeul a rămas închis pe parcursul zilei și a spus că va rambursa banii deținătorilor de bilete. 

 

„Ne cerem scuze pentru orice incovenient și vă vom ține la curent cu evoluția situației”, a spus muzeul pe site-ul său. 

Coada oamenilor pentru a intra în Muzeul Luvru, duminica trecută, a rămas la ușile sale, cand personalul a decis să închidă de frica coronavirusului (Fotografie: Reuters/ Gonzalo Fuentes)

 

Sâmbătă, guvernul a anunțat mai multe măsuri pentru a încerca să oprească focarul de coronavirus în Franța, inclusiv anularea tuturor ședințelor a peste 5.000 de persoane în spații limitate

 

Angajații celui mai vizitat muzeu din lumeu solicită intensificarea măsurilor de protecție, inclusiv furnizarea de gel pentru dezinfectarea mâinilor și bariere la ferestre pentru separarea casieriilor de public. 

 

La începutul acestei săptămâni, muzeul a încheiat o expoziție specială de Leonardo da Vinci cu un record istoric de aproape 1,1 milioane de vizitatori

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.