Shadow

Dubai: gradul de ocupare al hotelurilor de 73%, cu 16% mai multe camere

Dubai a primit 14,36 milioane de turiști internaționali în 2022, ceea ce reprezintă 86% din nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit autorităților din Dubai. Gradul mediu de ocupare al hotelurilor a fost de 73%, ușor sub nivelul de 75% de dinaintea pandemiei, deși oferta de camere a crescut cu 16% de atunci. 

Cele 14.36 milioane de sosiri ale călătorilor internaționali în 2022 au reprezentat o creștere de 97% față de 2021, potrivit celor mai recente date publicate de Departamentul de Economie și Turism din Dubai (DET).

Piețe emitente

Principalele piețe emitente pentru Dubai sunt țările din Europa de Vest (21% din sosiri) și Golful Persic (21% din sosiri).

Asia de Sud a reprezentat 17% dintre călători, în timp ce regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord (MENA) a contribuit cu 12%.

Pe de altă parte, „Americile au reprezentant 7% din sosiri, în timp ce Asia de Nord și Sud-Est și Africa au contibuit cu 5% fiecare, ai Australasia cu 2%.

Grad de ocupare hotelieră

Gradul de ocupare mediu a hotelurilor din Dubai în 2022 a fost de 73%, față de 67% în 2021.

Cifra este sub gradul de ocupare de aproape 75% din perioada pre-pandemică din 2019.

„Gradul de ocupare este deosebit de notabil, deoarece a fost atins în ciuda unei creșteri de 16% a ofertei de camere în 2022 față de 2019„, spune departamentul de Economie din Dubai.

Atlantis The Royal, noul hotel de lux pe Palm Jumeirah, Dubai.

Noi atracții și stațiuni de lux

În plus, Dubaiul a dezvăluit o serie de noii atracții, printre care Muzeul Viitorului, Expo City și Atlantis The Royal, un mega resort situat pe Palm Jumeirah.

Atlantis The Royal (situat lângă hotelul Atlantis The Palm) este un complex format dintr-un hotel cu 795 de camere și o parte rezidențială cu 230 de apartamente private.

Clădirea, cu o siluetă foarte ușor de recunoscut formată din șase turnuri interconectate, a fost inaugurată oficial în ianuarie 2023. Construcția ei a costat aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Hotelul este administrat de Kerzner International. Întregul complex se întinde pe o suprafață de 10 hectare, are 90 de piscine, 45 de restaurante și baruri, precum și doi kilometri de plaje private. Există, de asemenea, un spectacol de fântâni cu jeturi de apă care ating 28 de metri înălțime. Mai multe informații pe site-ul specializat Dubai Property Search / The Royal Atlantis Resort & Residences

Noi proiecte hoteliere din Golful Persic

Proiectele hoteliere aflate în derulare în mai multe țări arabe din Golful Persic ar trebui să adauge 75.900 de camere noi în regiune în perioada 2021-2024.

Mai multe informații în:

Țările din Golf, focar de expansiune pentru marile lanțuri internaționale

Acesta va fi primul NH Collection din Emirate, pe insulele Palm din Dubai

Viitorul are deja muzeul lui

Mega-investiții (și partea lor intunecată) în Golful Persic

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.