Shadow

Destinațiile turistice au nevoie de 46 noi profiluri de joburi

Segittur și Fundația Cotec, în colaborare cu Singularity Experts, au pregătit raportul „Locuri de muncă viitoare pentru orașe și destinații turistice inteligente„, care include o propunere pentru 46 de locuri de muncă bazate pe modelul destinațiilor inteligente, pentru a aborda provocările dezvoltării inteligente în entitățile locale. 

Provocarea digitalizării, așa cum a subliniat președintele Segittur, Enrique Martínez, „ca urmare a incorporării noilor tehnologii, va marca în mare măsură locurile de muncă de mâine. Este clar că viitorii manageri de destinații vor trebui să aibă o viziune analitică, să știe cum să manipuleze datele și să stabilească ce date vor fi necesare pentru analiza destinației”.

Pentru directorul general al Fundației Cotec, Jorge Barrero, această activitate „nu se bazează doar pe convingerea că turismul și inovația sunt un binom necesar, ci îi plasează pe oameni în centrul acestui proces de transformare  atât pe muncitorii din sector, care trebuie să răspundă noilor profiluri profesionale, cât și pe turiști, care prezintă în mod constant noi nevoi”.

Oferte munca turism, oferte de munca turism, locuri de munca turism, locuri de munca turism, joburi in turism

Noile locuri de muncă sunt legate de trei domenii:

1.- Servicii pentru cetățeni și vizitatori, cu noi profiluri, cum ar fi experți în expriență utilizatorului, manageri de big data pentru ajutoare sociale, graficieni pentru aplicație de realitate augmentată sau aplicații turistice sau experți în internetul lucrurilor (IoT) pentru sisteme de plată inteligente.

2-Transformarea autorității locale, incluzând locuri de muncă precum experți în implementarea de cloud, analiști și strategi digitali, experți în analiza pieței cu ajutorul inteligenței artificiale și în îmbunătățirea proceselor de deservire și gestionare a utilizatorilor, etc.

3. -Managementul destinațiilor inteligente, cu noi locuri de muncă, cum ar fi un arhitect de sistem IoT, cercetător de date pentru turism inteligent, designer de tehnologie pentru destinații inteligente, experți în protocoale blockchain pentru turism inteligent și tehnologie digital twin, manager de turism inteligent, ingineri 5G, etc.

Studiul complet în limba spaniolă poate fi descărcat la următorul link.

A se citi și Destinații turistice inteligente: experiențe internaționale.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.