Shadow

Delta are primul Chief Sustainability Officer din industria companiilor aeriene

Compania aeriană americană Delta a decis să facă un pas mai departe în politica sa de sustenabilitate și a anunțat numirea primului Chief Sustainability Officer (CSO) al industriei de transport aerian la nivel global. Pamela Fletcher, fost manager la General Motors, va prelua mandatul în 2022 cu provocarea de a stabili acorduri pentru implementarea combustibililor durabili și reducerea emisiilor. 

 

Printr-o scrisoare publică, CEO-ul Delta Air Lines, Ed Bastian, a anunțat că, compania americană va face un pas nou și mare în materie de sustenabilitate, dându-i o putere mai mare în structura de conducere a companiei: din februarie 2022 are în echipa sa primul Chief Sustainability Officer din industria companiilor aeriene

 

Pamela Fletcher preia funcția de Senior Vice President și Chief Sustainability Officer, alăturându-se Comitetului de Conducere al Delta ca singurul CSO de nivel C-Suite al Companiei

Pamela Fletcher, primul CSO din industria transportului aerian mondial care a preluat funcția în 2022 la Delta.

 

Printre cele mai importante experiențe ale ei se numără munca ei la General Motors, „unde a stabilit un istoric impresionant în conducerea inovației într-o gamă largă de inițiative”, potrivit lui Bastian, care a adăugat ca noul director „are un lung traseu de a pune clientul pe primul loc și a oferi produse și servicii care contribuie la crearea unei lumi fără emisii„. 

 

„În mijlocul provocarilor pandemiei, ne-am accelerat eforturile de a combate criza schimbărilor climatice și de a construi un viitor durabil pentru călătoriile cu avionul, lucru care este esențial pentru succesul pe termen lung al Delta”, a explicat CEO-ul său, către care Fletcher va raporta direct. 

 

La rândul său, noul CSO va fi însoțit în rolul său de Amelia DeLuca, care va ocupa funcția de Vicepreședinte al Sustenabilității. Ea îi va raporta și, în special, va conduce eforturile Delta în materie de sustenabilitate, așa cum a făcut-o în trecut. „Sub conducerea Ameliei, numeroasele realizări ale echipei de sustenabilitate includ asigurarea unor acorduri vitale durabile cu combustibil de aviație pentru a ajuta la creșterea pieței, angajarea către obiective de emisii bazate pe știință, crearea de coaliții de impact între industrii și stabilirea unui standard de transparență”, a explicat Bastian. 

„Aducerea unui lider de calibrul lui Palm va oferi companiei Delta concentrarea și ambiția dedicate pentru a conduce industria spre un viitor durabil”, a asigurat Bastian.

 

După cum a raportat compania, Fletcher vine din funcția de vicepreședinte al Global Innovation, unde a fost responsabilă pentru „dezvoltarea și cresterea de noi afaceri, perturbarea industriilor consacrate, intrarea pe noi piețe și atragerea de noi clienți”; și anterior a fost Vicepresedinte al Vehiculelor Electrice, unde a „condus echipele responsabile cu dezvoltarea vehiculelor electrice și autonome”. 

 

În cele din urmă, CEO-ul a spus: „Aducerea unui lider de calibrul lui Palm va oferi companiei Delta concentrarea și ambiția dedicate pentru a conduce industria către un viitor durabil. Experiența și credibilitatea sa ne vor extinde capacitatea de a crea parteneriate inovatoare, de a dezvolta combustibili și tehnologii curate de ultima generație și de a investi cu înțelepciune pentru a reduce emisiile de carbon și deseurile pentru anii următori”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.