Shadow

Croazierele cer investiții publice mai mari în porturi

66% din flota de croazieră din întreaga lume va fi echipată pentru a se conecta la rețeaua electrică în 2027, dar doar un număr mic de docuri din Europa oferă această conexiune, așa că industria îndeamnă autoritățile să facă invesțiile necesare. 

 

„Este necesar un sprijin clar din partea guvernelor pentru a asigura dezvoltarea unei infrastructuri adecvate și accesibile”, a declarat președintele Asociației Internaționale a Liniilor de Croazieră (CLIAși președinte executiv al MSC Cruises, Pierfrancesco Vago

 

El consideră că investițiile publice sunt esențiale în infrastructură portuară, întrucât companiile de transport maritim s-au angajat să folosească racordarea la rețeaua de energie electrică la sol în acele porturi unde este posibil. Acest lucru a fost declarat în timpul participării sale la prima conferință europeană a industriei de croazieră dedicată decarbonizării acesteia, organizată de CLIA Europe la Genova. 

 

Fără a uita că obiectivul Uniunii Europene este ca principalele porturi de pe continent să ofere această posibilitate până în 2030. 

Noile nave care sunt adăugate de companii sunt din ce în ce mai eficiente.

 

Industria croazierelor a investit masiv în proiecte de cercetare și în incroporarea de tehnologii pentru îmbunătățirea performanței de mediu. De asemenea, noile nave sunt din ce în ce mai eficiente, dar au nevoie urgent să creeze un cadru de reglementare și investiții care să corespundă angajamentului industriei. 

 

În opinia directorului general al CLIA in Europa, Marie-Caroline Laurent, „este esențial ca, în acest moment, să avem în cadru legislativ care să încurajeze investițiile și inovarea necesare industriei pentru atingerea obiectivelor stabilite”, a adăugat el.  

 

A se citi, de asemenea, Croazierele stabilesc cursul pentru o redresare care nu va avea loc până în 2023

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.