Shadow

Coronavirusul provoacă anularea Carnavalului de la Veneția

Carnavalul de la Veneția a fost suspendat după ce au fost detectate două cazuri de contagiune de coronavirus în oraș, care însumează aproximativ 322 înregistrate în Italia până marți, unde toate evenimentele sunt anulate și muzeele, școlile și universitățile sunt închise, iar numărul de decese se ridică deja la zece persoane. De asemenea, Scala din Milano și-a suspendat reprezentările. În plus, duminica trecută, Guvernul din Austria a suspendat tot traficul feroviar cu Italia, în timp ce un tren din Veneția s-a apropiat de doi pacienți suspectați de suferința bolii, un tren care a fost oprit la granița dintre cele două țări. 

 

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a informat că, potrivit ministrului Sănătății, Roberto Speranza, „toate evenimente publice și private au fost anulate, iar închidere școlilor și muzeelor a fost organizată până la 1 martie, inclusiv Carnavalul de la Veneția”. 

 

Un pacient care a fost internat în spitalul din Como, în Lombardia a fost a șaptea persoană ucisă de coronavirus (Covid-19) în Italia, unde 322 de infecții au fost deja înregistrate până marți, a determinat autoritățile să ia măsuri extreme pentru a preveni o diseminare mai mare și toate manifestațiile publice au fost suspendate și școlile și universitățile închise. 

Carnavalul de la Veneția a fost intrerupt. Fotografie: Abir Sultan/Efe.

 

Consilierul pentru asistența socială din regiunea Lombardiei, Giulio Gallera, a declarat într-o conferința de presă că a treia victimă este o femeie în vârstă care a fost internată de mult timp în secția de oncologie a spitalului Crema din Cremona și care a dat pozitiv la testul pentru virus. În prezent, mai mult de o duzină de localități din țară se află în carantină. 

 

Messe Berlin, entitatea organizatoare a târgului ITB China, a decis să amâne sărbătoare ediției următoare a acestei eveniment, care urma să aibă loc între 13 și 15 mai, din cauza coronavirusului. După cum a indicat această entitate, va anunța în scurt timp noile date ale târgului, care va avea loc la Centrul de Convenții și Expoziții din Shanghai World Expo. 

 

În ceea ce privește ediția europeană, ITB din Berlin, cel mai mare târg de turism din lume cu 10.000 de companii de reprezentate, menține celebrarea evenimentului în perioada 4-8 martie așa cum era planificat. Până în prezent, doar doi expozanți chinezi și-au anulat prezența. 

 

Sursă: hosteltur.com și tve.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.