Shadow

Coronavirus: OMT și OMS cer responsabilitate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Mondială a Turismului (OMT) au făcut o declarație comună care solicită responsabilitate și coordinarea într-un mediu în care focarul de coronavirus continuă să se dezvolte. Ei spun că își mențin angajamentul de a colabora pentru a ghida răspunsul sectorul călătoriilor și turismului spre răspândirea virusului COVID-19. 

 

Declarația indică faptul că „răspunsul turismului trebuie să fie măsurat, consecvent și proporțional cu amenințarea la adresa sănătății publice și trebuie să se bazeze pe o evaluare a riscului local, ținând cont de fiecare legătură a lanțului valoric turistic – entități publice, companii private și turiștii – în concordanță cu liniile directoare și recomandările generale ale OMS”. 

 

De asemenea, aceasta adaugă, că acest sector are „angajamentul ferm de a gândi în primul rând despre oameni și bunăstarea lor, iar cooperarea internațională este vitală pentru a se asigura că sectorul poate contribui eficient la oprirea răspândirii COVID-19. 

 

Aceasta asigură că OMT și OMS colaborează strâns între ele și cu alte părtț pentru a ajuta statele să se asigure că măsurile sanitare sunt puse în aplicare pentru a reduce la minimum orice interferență inutilă cu traficul și comertul internațional. 

OMS amintește că printre recomandările sale nu există restricții călătoriilor.

 

Declarația reamintește că la data de 30 ianuarie, directorul general al OMS a declarat focarul de COVID-19 ca o situație de urgență pentru sănătatea publică de importanță internațională și a promulgat un set de recomandări, dar ca printre ele nu exista nicio restricție călătorie sau comerț, pe baza informațiilor disponibile la momentul respectiv. 

 

Aceștia detaliază faptul că OMS lucrează îndeaproape cu experți, guverne și parteneri la nivel mondial pentru a extinde cunoștințele științifice despre acest nou virus, pentru a monitoriza răspândirea și virulența virusului, precum și pentru a sfătui țările și comunitatea globală cu privire la măsurile de protejare a sănătății și prevenirea răspândirii focarului. 

 

De asemenea, aceștia subliniază că „ambele organizații sunt pregătite să lucreze îndeaproape cu toate comunitățile și țările afectate de situația urgentă actuală pentru sănătate, pentru a construi un viitor mai bun și mai rezistent. Impunerea restricțiilor de călătorie dincolo de asta poate promova interferențe inutile cu traficul internațional și cu impact negativ asupra sectorului turistic”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.