Shadow

Condor, cu un nou propietar după falimentul lui Thomas Cook

Compania aeriană poloneză LOT va achiziționa compania germană Condor, după falimentul grupului britanic Thomas Cook, care a avut dificultăți financiare și a fost salvat de la insolvență datorită ajutorului financiar al guvernului federal german și al statului federal Hesse, unde compania aeriană își are sediul, cu un credit punte în valoare de 380 milioane de euro. Totuși, pe de altă parte, compania aeriană germană a făcut un management riguros și, în ciuda complexității din a doua jumătate, în decembrie anul trecut a raportat îmbunătățiri semnificative în anul fiscal 2018/2019, cu o creștere a profitului operațional de 32,4%, ajungând la 57 de milioane de euro și o creștere a veniturilor de 6%, ajungând la 1.700 de milioane de euro

Condor și LOT au informat vinerea trecută într-o conferință de presă Frankfurt ca Polish Aviation Group (PGL)proprietatul LOT, devine noul investitor strategic. PGL garantează clienții, partenerii și angajații „o stabilitate și securitate de durată„, a spus Condor.

Acordul, care este supus aprobării antitrust, va crea o companie aeriană cu aproximativ 20 de milioane de clienți pe an, 140 de avioane și Germania și Polonia ca piețe principale. Condor va continua să zboare sub brandul și managementul actual.

Tocmai, compania aeriană germană a înregistrat la sfârsitul anului trecut o creștere a numărului de pasageri de 4,5%, ajungând la 9,4 milioane, cu o creștere a capacității de 6,9% și un grad de ocupare stabil de aproximativ 90%.

Noul proprietar evidențiază faptul că Condor, care își menține echipa de conducere, va deveni un pilon al strategiei de turism a PGL, axat pe creșterea în Germania și, astfel, una dintre companiile lider europene în zboruri de vacanță.

Condor, care a fost creată în anul 1956, a declarat, de asemenea, că va restitui împrumutul pe care l-a primit de la guvernul German și statul federal Hesse. 

Condor, care după falimentul companiei-mamă era încă rentabil, după ce a obținut împrumutul pod de la stat pentru a continua să funcționeze, a fost în negocieri cu potențiali investitori și operatori hotelieri. Oferta PGL a fost cea mai atractivă pe care a primit-o, deși nu a oferit detalii financiare ale operațiunii care probabil se va încheia în aprilie, după ce va primi aprobarea de la autoritățile de concurență și după ce compania aeriană va finaliza procedura de insolvență.

„Achiziția companiei Condor se încadrează perfect în strategia PGL. Achiziția asigură viitorul companiei Condor”, a spus în conferința de presă președintele si CEO-ul LOT, Rafal Milczarski.

LOT vrea să dezvolte brandul Condor în Germania și să-l introducă în alte țări, a spus Milczarski.

CEO-ul Condor, Ralf Teckentrup, a adăugat că ambele companii vor avea împreună de două ori mai mulți pasageri și vor deveni una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa.

Condor zboară cu o flotă de 50 avioane de la opt aeroporturi germane, până la 90 de destinații din Europa, Africa și America. PGL este un lider în Europa Centrală și de Est, proprietar al companiei LOT, care operează peste 120 de rute cu o flotă de 80 de avioane care transportă peste 10 milioane de pasageri pe an. În 2019, Grupul PGL a facturat în jur de 1,9 milioane de euro.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.