Shadow

Carnival va investi aproape 200 de milioane de euro într-un port de croazieră

Carnival Cruise Line a anunțat o investiție de 200 de milioane de dolari (192 de milioane de euro) pentru dezvoltarea unui port de croazieră în Grand Bahama, care a fost primită cu optimism de oamenii de afaceri locali, care cer mai multe proiecte de acest tip pentru recuperarea sectorului. 

 

Datele Guvernului arhipelagului Bahamas sugerează că această investiție va genera sute de locuri de muncă în faza de construcție și, odată ce portul va fi finalizat, lucru care este de așteptat până în 2024, o mie de locuri de muncă permanente

 

Prim-ministrul Philip Davis a declarat în timpul ceremoniei de deschidere din această săptămână că acest port de croazieră va juca un rol esențial în relansarea economiei Regatului Unit. 

 

Proprietarul și operatorul companiei locale Coco Nutz, dependentă de turismul de croazieră, Alfredo Bridgewater, a asigurat că această știre este „pozitivă” după un deceniu în care sectorul a suferit de pe urma devastărilor cauzate de uragane și de pandemie

 

Bridgewater a spus totuși, în declarații la radioul local, că pentru a schimba Grand Bahama sunt necesare mai multe investiții și că actualul guvern are „un mare proiect în mânecă” pentru insulă. 

Președintele Carnival (al doilea din stânga) împreună cu autoritățile în timpul anunțului.

 

La rândul său, Cassius Bowe, proprietarul C&V Car Rental Company Limited, a considerat că odată cu acest proiect insula se mișcă „în direcția bună în ceea ce privește creșterea economică”. 

 

Alături de noul port, Bowe a indicat că este necesară și dezvoltarea unui aeroport bun, întrucât cel actual este în stare proastă de la trecerea uraganului Dorian, care a provocat pagube catrastofale în Grand Bahama în 2019. 

 

În timpul ceremoniei de deschidere, președintele Carnival Corporation, Arnold Donald, a menționat sutele de milioane de dolari investite de companie în Bahamas în ultimii 50 de ani și a promis că va continua să facă acest lucru în viitor

 

Economia arhipelagului Bahamas depinde în principal de turism, care reprezintă mai mult de 60% din PIB și angajează direct și indirect jumătate din forța de muncă a arhipelagului. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.