Shadow

Carnival Cruise Line întârzie din nou reluarea croazierelor sale

Grupul Carnival Cruise Line, o filială a Carnival Coporation, a anunțat că va prelungi din nou suspendarea călătoriilor sale pe toate piețele pe care își desfășoară activitatea ca urmare a pandemiei de coronavirus. Până pe 30 aprilie navele de croazieră care pleacă din Statele Unite nu vor naviga din nou, iar Carnival Legend, nava cu sediul în Europa, care era programată să-și reia călătoriile în luna mai, nu va naviga din nou până în 31 octombrie. De asemenea, a extins până pe 19 mai suspendarea croazierelor care au plecarea din Australia și a amânat până pe 29 mai plecarea uneia dintre navele sale, Mardi Gras, din Port Canaveral (Florida). 

Carnival, cu sediul în Miami-Dade (Florida) și 28 de nave aflate în funcțiune înainte de pandemie, urmează urmele altor companii mari din sector, precum NCL, care, pe 18 ianuarie, a anunțat și o amânare a plecărilor lor până la data de 30 aprilie.

Trebuie amintit că în urmă cu două săptămâni Carnival anunțase deja o întârziere a operațiunilor sale până pe 31 martie, pe care acum a trebuit să o amâne din nou cu o lună mai târziu.

Reluarea operațiunilor companiilor de croazieră este condiționată de evoluția pandemiei, care aproape a paralizat sectorul timp de de luni de zile și l-a pus într-o situație economică dificilă.

Pasagerilor croazierelor Carnival anulate li se oferă o rambursare integrală a plății sau un credit „generos pentru călătoriile viitoare, potrivit unei declarații a grupului”.

„Pasagerii și agenții de turism parteneri continuă să își exprime loialitatea față de Carnival și dorința lor de a reveni la navele noastre cât mai curând posibil. Suntem încurajați de cererea de rezervări și de activitatea pe care o vedem îcontinuare”, a declarat Christine Duffy, președinta Carnival Cruise Line.

‘Carnival Legend’, nava Carnival Cruise Line care operează în Europa.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite au stabilit în octombrie anul trecut că, pentru a-și relua călătoriile din porturile din această țară, companiile trebuie să respecte cerințele Ordinului de Navigare Condițională.

Această comandă impune companiilor „să ia măsuri adecvate de sănătate și siguranță pentru echipaj, crescând în același timp capacitatea laboratoarelor lor de a testa viitorii pasageri”.

CDC a făcut aluzie la „dovezi” că călătoriile în croaziere „facilitează și amplifică transmisia COVID-19, chiar și atunci când navele navighează cu capacitate redusă de pasageri”, și astfel riscul de transmitere a bolii în comunitățile din porturile unde andochează navele.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.