Shadow

Care trei țări conduc redresarea gradului de ocupare în Europa?

Regatul Unit, Polonia și Irlanda sunt cele trei țări europene care au atins rate de ocupare de peste 80% sau chiar mai bune decât nivelurile de dinainte de pandemie, potrivit ultimelor date preliminare de la STR prezentate la Forumul Internațional de Investiții Hoteliere (IHIF), care a avut loc în prima săptămână a lunii mai la Berlin

 

Regatul Unit a arătat începând cu 11 aprilie o ocupație de 28 de zile consecutive care a acoperit 87% din cea înregistrată în 2019, în timp ce indicele țării a rămas constant peste 80% din 23 februarie. 

Tabelul STR care arată țările europene care arată o recuperare rapidă a indicilor de ocupare hotelieră.

 

După Regatul Unit, Polonia (84,5%) și Irlanda (81,3%) au cele mai bune rate de ocupare față de nivelurile de dinainte de pandemie, deși în Polonia acestea au scăzut în ultimele săptămâni după ce au atins un vârf de 94% pe 29 martie. Și, așa cum se precizează într-o analiză anterioară a STR, țara a cunoscut o creștere a gradului de ocupare ca urmare a primirii refugiaților în primele zile de război din Ucraina

 

Mai multe informații generate de STR în știrile:

Miami și Dubai conduc recuperarea profiturilor hoteliere

Europa recuperează 55,8% din RevPar-ul pre-pandemic, mai puțin decât celelalte regiuni

Aceasta este harta lumii a proiectelor hoteliere

 

Robin Rossmann, Director Executiv al STR, a subliniat că „recuperarea gradului de ocupare a hotelurilor în Europa s-a accelerat în ultimele luni, ajungând la 70% în ultimele luni, ajungând la 70% din nivelurile de dinainte de pandemie. În general, destinațiile turistice de vacanță au avansat mai repede, dar recent apar semne încurajatoare că viața se întoarce în marile orașe care depind mai mult cererea corporativă.

 

„Volumul rezervărilor deja înregistrat arată că multe piețe majore ar trebui să recupereze între 90% și 100% din nivelul de ocupare din 2019 până la jumătatea lunii mai”, potrivit Robin Rossman. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.