Shadow

Călătoriile vor stimula tehnologiile de recunoaștere facială

Plățile biometrice, prin platforme online precum Apple Pay și Google Pay, sunt acum principalul trend pentru plățile cu amănuntul și pentru călătorii. Cu toate acestea, este probabil ca în următorii ani călătoriile să ajute la accelerarea dezvoltării acestui tip de sisteme care utilizează recunoașterea facială. 

Începând de astăzi, aeroporturile folosesc deja biometria pentru a identifica documentele de călătorie, așa că următorul pas logic este a beneficia de această verificare a identității pentru orice plată pe care călătorii le fac în timpul călătoriei. Nu mai trebuie să-ți cauți în portofel pentru a putea plăti pentru un upgrade la clasa business.

Dacă un călător folosește datele biometrice pentru check-in, aruncarea bagajelor și îmbarcare, aceste verificări de identitate ar putea fi extinse pentru a acoperi alte plăți în timpul călătoriei.

Un bun exemplu este achiziționarea unei mese la bord, oferind utilizatorului o experiență de plată fără dificultăți. Prin urmare, utilizarea datelor biometrice va permite aeroporturilor și operatorilor de turism să ofere călătorului o experiență de plată contactless și confortabilă în toate punctele călătoriei.

După cum indică Amadeus în raportul său „Amadeus 2023 Travel Trends”, biometria va permite călătorilor din întreaga lume mai mult confort și securitate, de la plata biletelor de tren până la upgrade-uri, trecerea prin mesele la bord sau întârzierii plecării de la hotel.

Mai multe informații în articolul 5 schimbări în călătorii pe care le aduce 2023.

Mici teste au fost inițiate deja cu retailerul de turism Hudson, care a folosit soluția de plată biometrică Amazon One la magazinul său din Aeroportul International din Nashville, permițând clienților să plătească cu palma mâinii.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.