Shadow

Călătoriile de lung curier s-au dublat în 2022, dar nu au ajuns la nivelul din 2019

Tendința de îmbunătățire a călătoriilor de lung curier este palpabilă, în 2022 s-au dublat față de anul precedent, deși nu au atins încă nivelurile din 2019. Acest lucru a fost raportat World Travel Monitor al IPK, ale cărui cele mai recente rezultate la nivel mondial au fost prezentate de ITB Berlin, indicând „o redresare semnificativă” în această nișă. 

Informațiile publicate de târg, care a avut loc la Berlin între 7 și 9 martie, subliniază că „în timp ce călătoriile în străinătate în Asia au rămas mult în urma nivelurilor de dinaintea pandemiei, călătoriile internaționale ale europenilor și americanilor au fost mai mult mai aproape de cifrele din 2019″. O situație care ar putea fi inversată odată cu redeschiderea Chinei și a altor țări din zonă.

„În 2023, În ciuda tuturor crizelor și incertitudinilor, interesul pentru călătoriile în străinătate este constant ridicat, astfel încât foarte puține lucruri stau în calea redresării turismului internațional în 2023. 

Raportul mai arată că, la nivel mondial, călătoriile de lung curier au crescut cu 90% de la an la an în 2022, ceea ce echivalează cu un volum global de aproape 700 de milioane de călătorii în 2022. Comparativ cu călătoriile de lung curier de dinainte de pandemie, în 2019, acestea reprezintă 66% din nivelurile de dinaintea de criză.

Astfel, „anul 2022 a reprezentat o schimbare semnificativă spre redresare” în ceea ce privește călătoriile de lung curier, din care 60% au fost făcute cu avionul, a subliniat IPK. Cu toate acestea, atunci când se analizează fiecare continent în parte, tendințele au variat. Călătoriile internaționale din Europa au crescut cu 92%, din America de Nord, cu 87% și din America de Sud cu 70%.

„Aceste rate de creștere au dus la recuperarea aproape completă a călătoriilor în străinătate sau la atingerea a trei sferturi din nivelurile anterioare. 

Potrivit IPK’s Wolrd Travel Monitor, călătoriile internaționale din Asia au rămas substanțial sub cifrele din 2019, deși au înregistrat totuși o creștere de 90% de la an în 2022. Diferența de tendințe în comparatie cu alte continente s-a datorat în principal restricțiilor politice stricte ale Covidului în China, care este cea mai mare țară.

Cele mai populare destinații

În ceea ce privește destinațiile de plajă și soare, Spania și Turcia au fost desebit de populare, „aproape recuperând nivelurile din 2019”. În general, călătoriile de vacanță au reprezentat 70% din total. În 2022, în cadrul acestui segment, călătoriile la soare și plajă au fost cele mai populare vacanțe la nivel mondial, cu o creștere de 90%, cu city break-uri pe locul al doilea.

În afară de city break-uri, călătoriile de dus-întors au înregistrat, de asemenea, creșteri peste medie. Vacanțele în natură (la țară sau la munte), care au cunoscut un boom considerabil în timpul pandemiei, au rămas, de asemenea, foarte populare în 2022 și și-au crescut cota de piață.

În general, în 2022, multe dintre destinațiile cele mai afectate de restricțiile pandemice din 2020 și 2021 au înregistrat performanțe peste medie. 

Potrivit Destination Performance Index (DPI) dezvoltat de IPK, în 2022 cea mai populară destinație de vacanță în 2022 a fost Maldivele. Pentru toate călătoriile internaționale de vacanță, World Travel Monitor a întrebat dacă turiștii au fost mulțumiți de călătoria lor, dacă ar recomanda-o altora și dacă s-ar întoarce, și a evoluat rezultatele. Destinația câștigătoare a fost urmată de Dubai și Cipru pe locurile doi și trei.

Cele mai scumpe călătorii

Pe piața călătoriilor de afaceri, călătoriile MICE, în special, au înregistrat o tendință de creștere semnificativă față de anul precedent. Potrivit IPK, redresarea va continua anul acesta. Potrivit IPK, redresarea va continua și în acest an. Cele mai recente rezultatele ale sondajului reflectă o dorință practic neîntreruptă de călătorii internaționale în 2023.

A se citi si: Piețe pe distanțe lungi: creșterea prețurilor scade călătoriile în Europa.

În 2022, în timp ce durata medie a unei călătorii internaționale a fost aproape la fel ca înainte de pandemie, potrivit World Travel Monitor, costurile de călătorie pe persoană și pe călătorie au crescut din nou semnificativ, cu o medie de 165 de euro de persoană pe noapte. În schimb, veniturile călătorilor au înregistrat puține schimbări.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.