Shadow

Cele mai bune țări din Europa pentru a călători cu mașina

Elveția ocupă prima poziție în clasamentul celor mai bune țări din Europa pentru a călători cu mașina întocmit de International Drivers Association. 

Studiul în cauză a analizat diferiți factori în 33 de țări europene pentru a stabili gradul de congestie și calitatea drumurilor, densitatea rețelei rutiere, prețul carburanților și siguranța la volan.

În funcție de acești parametri, Elveția este cea mai bună țară pentru a călători cu mașina. Obține cel mai mare punctaj în principal datorită siguranței și a calității drumurilor sale. Elveția are 604 mașini la mia de locuitori, 204 de kilometri de drum la fiecare 100 km2, 1,71 de morți la 100.000 de locuitori și un punctaj al drumurilor de 6,3.

Pe locurile doi și trei se află Țările de Jos și, respectiv, Belgia, urmate de Danemarca (locul patru în clasament),  Germania (locul cinci) și Suedia (locul șase). Țările de Jos au obținut cel mai bun punctaj (6,4) la calitatea drumurilor, dar punctajul siguranței e mai mic decât cel al Elveției, cu 2,83 de morți la 100.000 de locuitori. Belgia are cei mai mulți kilometri de drum la fiecare 100 km2, dar cea mai slabă performanță în siguranță dintre toate țările care au ajuns în topul 10, cu 5,1 morți la 100.000 de locuitori.

Image

Ultimele patru locuri din clasament sunt ocupate de Spania,, CipruAustria și FrantaRegatul Unit nu apare în top 10, deoarece se află pe locul 18 în acest clasament de 33 de țări din cauza proastei calități a drumurilor (3). Iar România ocupă ultimul loc, din cauza proastei calități a drumurilor (3) și a numărului mare de morți de 8,54 la 100.000 de locuitori, fiind depășită în clasament de țări vecine precum Bulgaria, Bosnia și Hertegovina, Moldova și Albania.

 

Sursă: hosteltur.com și driving.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.