Shadow

Călătoria în Regatul Unit cu pașaport și două vaccinuri sau carantină

Ca parte a noii funcționări a frontierei britanice, ca urmare a Brexitului, începând de vineri, 1 octombrie, toți cetățenii Uniunii Europene care doresc să viziteze Regatul Unit trebuie să dețină un pașaport valabil, deoarece  buletinul nu va mai fi un document valid pentru a intra în țară. Nu este singurul lucru care trebuie luat în considerare atunci când călătoriți: pentru a intra în Anglia este necesar să ai schemă completă de vaccinare, altfel este necesar să respecți o carantină de 10 zile și să faci două teste PCR. 

Această modificare privind valabilitatea buletinului a fost anunțată de guvernul britanic în octombrie 2020 și doar cei care sunt înregistrați în Programul de Reședință al Regatului Unit sunt excluși. Aceste persoane vor putea intra cu buletinul până la 31 decembrie 2025.

Ca urmare a ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, nu au existat modificări la frontierele tereste, maritime și aeriene, deoarece Brexitul garantează drepturile pasagerilor și conexiunile continue.

Cetățenii UE care călătoresc în Regatul Unit pentru a face turism sau pentru a vizita familia sau prietenii pot face acest lucru pentru o perioadă de maxim șase luni fără viză, la fel pentru studii pe termen scurt și activități de business, cum ar fi conferințe. Conform noului sistem de imigrație, pentru a lucra este necesar să ai o viză, inclusiv pentru studiile care depășesc șase luni.

Vineri, cerința pașaportului s-a schimbat în locul buletinului, deoarece asistența medicală pentru călătorii din Uniunea Europeană este menținută și Cardul European de Sănătate emis de țara de origine poate fi utilizat în continuare.

Aplicați pentru un pașaport real românesc UE fără strămoși români – Documente românești

Visit Britain amintește că acest card „nu este o alternativă la asigurarea de călătorie”, deci „este recomandabil ca orice călător să cumpere o asigurare de călătorie care să acopere întreaga lor ședere”.

În ceea ce privește permisul de conducere, chiar dacă este eliberat în afara Regatului Unit, călătorii îl pot folosi pe întreg teritoriul. Nu este necesar un permis internațional.

Limitări pentru COVID-19

În legătură cu COVID-19, călătorii trebuie să completeze un formular de localizare pentru a furniza guvernului britanic detalii de călătorie, precum și detaliile lor de contact și să îndeplinească o serie de condiții, de la teste PCR duble până la carantină, în funcție de condiții.

Începând de azi, luni 4 octomrbie, semaforul britanic devine o singură listă roșie și se deschide cu restul, ceea ce implică măsuri simplificate pentru sosirile din restul lumii non-roșii. Mai jos sunt menționate detaliile cu privire la cerințele pentru cei care sunt complet vaccinați și pentru cei care nu sunt.

Vaccinații în afara listei roșii

Cei care au primit vaccinuri aprobate în Regatul Unit, Europa, SUA sau de programul de vaccinare al Regatului Unit în străinătate vor fi calificați ca fiind complet vaccinați.

  • Oxford / AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna sau Janssen. Formulările AstraZeneca Covishied, AstraZeneca Vaxzevria și Moderna Takeda se califică, ca fiind aprobate.

Când sunt necesare două doze de vaccin pentru un ciclu complet, pot fi amestecate două tipuri diferite, de exemplu Oxford / AstraZeneca și Moderna. Sau dacă persoana are făcute două vaccinuri în două programe diferite aprobate, de exemplu, Australia și Japonia, Regatul Unit și SUA, UE și Canada.

Călătorul trebuie să demonstreze că este vaccinat (cu mai mult de 14 zile înainte) prin prezentarea unui document (digital sau pe hârtie) de la o agenție de sănătate publică la nivel național sau de stat care include numele și prenumele, brandul și producătorul vaccinului, data vaccinării a fiecărei doze și țara de vaccinare.

În conformitate cu noile reguli care au intrat în vigoare lunea aceasta, nu trebuie să faci un test PCR înainte de plecare, nici unul în ziua a opta și nici să faci o carantină de zece zile într-o casă sau o cazare, dar trebuie să rezerve și să plătească un test PCR și să completeze înainte formularul de localizare al pasagerilor.

Nevaccinații

Cei care sunt parțial vaccinați sau nu sunt vaccinați trebuie să facă un test PCR cu până la trei zile înainte de plecarea în Anglia, să rezerve și să plătească testele pentru a doua și a opta zi de sosire; să completeze formularul de localizare și să stea în carantină acasă sau la locul unde se cazează timp de 10 zile și să obțină un test COVID-19 în sau înainte de ziua a doua sau înainte și după ziua 8.

Călătoriile din țările în roșu

În plus față de aceste cerințe, cu sau fără vaccinuri, călătorii care sosesc în Anglia din țări care se află pe lista roșie trebuie să rezerve și un pachet hotelier care include carantină și două teste COVID-19.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.