Shadow

Semaforul britanic devine o singură listă roșie și se deschide pentru restul

Regatul Unit a anunțat schimbări importante la regulile pentru călătoriile internaționale, reducându-și restricțiile. Luni, 4 octombrie 2021, la ora 04:00, sistemul de semafor roșu, galben și verde se schimbă într-o singură listă roșie de țări și măsuri de călătorie simplificate pentru sosirile din restul lumii marcate ca non-roșii, cu flexibilitate totală pentru cei complet vaccinați, cărora li se va cere un test antigen numai în a doua zi de la sosire. Călătorii din țări, care nu sunt roșii, vor urma reguli în funcție de statutul de vaccinare al rezidenților lor, deși îi recunoaște pe cei din Regatul Unit, Uniunea Europeană și Statele Unite. Cu toate acestea, lista roșie finală care va elimina listele verde și galben nu a fost încă publicată. Ministrul transporturilor Grant Shapps a declarat că toate detaliile noii politici pentru călătoriile internaționale vor fi anunțate pe 4 octombrie. În plus, opt țări și teritorii vor fi scoase din lista roșie în perioada 22 septembrie – 4 octombrie, printre care Turcia, Pakistan, Maldive, Bangladesh, Egipt, Kenya, Oman și Sri Lanka. Modificările se aplică doar Angliei, în timp ce Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord își vor stabili propriile politici. 

 

Călătoriile din țările care nu sunt pe lista roșie, dacă sunt vaccinați complet conform tipurilor de vaccin aprobate de Regatul Unit, Uniunea Europeană și Statele Unite sau programul britanic în străinătate, vor trebui să rezerve și să plătească pentru un test antigen COVID-19 a doua zi după sosirea în Anglia și să completeze formularul de localizare a pasagerilor

 

Cu toate acestea, aceștia sunt scutiți de a prezenta un test înainte de călătorie, de a face un test în a opta zi și de a face carantină acasă la locul unde stau timp de 10 zile după sosirea lor în Anglia. 

 

Aceleași reguli se vor aplica celor care au schema completă a vaccinurilor Oxford / AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna sau Janssen, provenind din Australia, Antigua și Barbuda, Barbados, Bahrain, Brunei, Canada, Dominica, Israel, Japonia, Kuwait, Malaezia, Noua Zeelandă, Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud sau Taiwan. De asemenea, este recunoscută combinația de vaccinuri pentru două doze. 

 

Călătorii trebuie să demonstreze că au fost complet vaccinați (cu peste 14 zile înainte de plecare) cu un document (digital sau pe hârtie) de la o agenție de sănătate publică la nivel național sau de stat al acelor țări. 

 

Cei care nu sunt vaccinați din țările care nu se află pe lista roșie

Cei care sunt parțial vaccinați sau nu sunt vaccinați trebuie să facă un test COVID-19 cu trei zile înainte de plecare în Anglia, să rezerve și să plătească testele pentru a doua și a opta zi de sosire în țară, precum și să completeze formularul de localizare a pasagerilor, în termen de 48 de ore înainte de sosire. 

 

Pentru acești călători, se menține carantina acasă sau în locul care se cazează timp de 10 zile și trebuie să facă un test COVID-19 în ziua a doua sau înainte și sau după ziua 8. 

 

Pentru țările de pe lista roșie

Luni, 4 octombrie, începând cu ora 04:00, călătorii complet vaccinați, parțial vaccinați sau nevaccinați care au fost într-o țară sau teritorii de pe lista roșie în ultimele 10 zile, vor putea intra în Regatul Unit numai dacă sunt cetățeni britanici sau irlandezi sau au drepturi de reședință în Regatul Unit. 

 

Înainte de a călători în Anglia, trebuie făcut un test COVID-19 înainte de plecare, cu trei zile înainte de călătorie. Rezervarea unui pachet de hotel în carantină, care include două teste COVID-19, și completarea formularului de localizare a pasagerilor, oricând cu 48 de ore înainte de sosirea în țară. 

 

Anunțuri noi pe 4 octombrie

Pe contul său de Twitter, secretarul pentru transporturi, Grant Shapps, a asigurat că noile norme urmăresc „simplificarea călătoriilor internaționale pentru a reduce costurile, a profita de cele mai înalte niveluri de vaccinare și a ne păstra pe toți în siguranță”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.