Shadow

Business Travel va crește cu o rată medie anuală de 5,5% până în 2032

Sectorul călătoriilor de business, puternic lovit de pandemia de COVID-19, se adaptează la noile circumstanțe și își refac puternic activitatea. Și-a început recuperarea în 2021, iar proiecțiile World Travel and Tourism Council (WTTC) indică o creștere de 41,1% în acest an și un avans mediu anual de 5,5% între 2022 și 2032. 

 

În ultimul său raport privind impactul economic al turismului, WTTC amintește că cheltuielile pe acest segment de turism au scăzut cu 56,2% în 2020, dar în anul următor au început să se redreseze, cu un avans de 30,9% față de anul precedent. 

 

El observă că deplasările corporative vor continuă să fie o parte importantă a ecosistemului călătoriilor, deoarece întâlnirile față în față nu vor fi niciodată înlocuite complet de întâlniri online. 

 

WTTC amintește că turismul MICE (întâlniri, călătorii de stimulare, congrese și evenimente) are, de asemenea, potențialul de a atrage numeroși vizitatori cu cheltuieli mari către o destinație și capacitatea de a extinde sezonul turistic

 

 

De asemenea, flexibilitatea muncii de la distanță, care a crescut considerabil în urma pandemiei, oferă noi oportunități pentru furnizorii de călătorii și destinații, datorită a ceea ce WTTC numește „vacanțe de lucru”. 

 

În țările cu economii în curs de dezvoltare, această activitate alimentează adesea creșterea sectorului turistic, creând locurile de muncă și infrastructură necesare pentru transport, cazare și alte servicii pe care călătorii de agrement și economia în general le pot valorifica în timp util. 

WTTC insistă că întâlnirile față în față vor continua să fie fundamentale în lumea afacerilor.

 

Raportul WTTC subliniază că redresarea este probabil să varieze în funcție de segmentul de călătorie, sectorul de afaceri și țară. Călătoriile coporative se pot recupera mai repede în Asia-Pacific decât în multe piețe europene și americane, iar îmbunătățirea poate veni în faze, în funcție de sectoarele industriale dominante

 

Având în vedere modelele de cheltuieli din ultimii ani, industrii precum producția, industria farmaceutică și construcțiile vor fi primele care se vor muta din motive de muncă. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.