Shadow

British, Ryanair și EasyJet au inițiat acțiuni legale împotriva carantinei

British Airways (BA), easyJet și Ryanair au întreprins acțiuni legale împotriva carantinei guvernului Regatului Unit. Într-o declarație comună, aceștia s-au asigurat că această măsură „defectuoasă” va avea un efect devastator asupra turismului britanic și asupra economiei în ansamblu și va distruge mii de locuri de muncă, cerând revizuirea sa judiciară urgentă. 

Acum câteva zile Worl Travel & Tourism Council (WTTC) susținea că carantina ar putea costa 2,9 milioane de locuri de muncă Regatul Unit.

Companiile aeriene care au făcut plângerea, cei mai importanți trei transportatori din Regatul Unit, remarcau că nu au văzut încă nicio dovadă despre cum și când vor fi puse în aplicare „punțile aeriene” propuse între Regatul Unit și alte țări. Și reamintesc că doresc ca Governul să readopte politica sa anterioară carantinei, introdusă pe 10 martie, care se limita pasagerilor din țările cu „risc ridicat”. „Aceasta ar fi cea mai practică și eficientă soluție și permite funcționarilor publici să se concentreze asupra altor probleme care apar din pandemie, în timp ce aliniază Regatul Unit cu o mare parte din Europa” care și-a deschis granițele la jumătatea lunii iunie.

Companiile aeriene au declarat că acțiunea legală se bazează pe mai mulți factori, inclusiv faptul că carantina în conformitate cu dreptul penal este „mai strictă decât orientările aplicate persoanelor care au efectiv COVID-19”. În plus, nu a existat nicio o consultare sau dovezi ștințiifice pentru o politică atât de severă. 

Cele trei rivale se unesc într-o acțiune legală. (Fotografie: 2maletasy1destino.com)

De asemenea, acțiunea pune sub semnul întrebării de ce vor fi scutiți muncitorii francezi sau germani, care călătoresc în Regatul Unit săptămânal, în timp ce Guvernul britanic interzice sosirea persoanelor care călătoresc din destinații cu rate de infectare mai mici decât în țară.

Un grup de peste 500 de companii de turism și hoteluri, denumit Carantina Quash, considerase aderarea la acțiunea legală, dar a spus că s-a răzgândit după ce a primit „garanții private” de la Guvern că va stabili până la sfârșitul lunii iunie punțile de transport aerian sau coridoarele de călătorie cu mai multe țări atunci când se va elimina carantina, dar este o decizie care nu a fost făcută publică oficial.

La începutul săptămânii trecute, Business Travel Association a scris Guvernului britanic prezentând o alternativă la carantină. Aceasta a propus că călătorii de business să poată fi utilizați pentru testarea controalelor COVID-19 la fața locului pentru oricine sosește în Regatul Unit, pentru a evita carantina de 14 zile.

De asemenea, organizația a sugerat că testele PCR Covid-19, care dau rezultatele într-o oră și care ar fi plătite de călători sau angajați, să fie disponibile în aeroporturile din Regatul Unit.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.