Shadow

Booking.com investigată în Italia pentru TVA neplătit de peste 150 milioane de euro

Booking.com ar putea fi obligat să plătească cel puțin 150 de milioane de euro pentru TVA neplătit în Italia pentru cazările private care sunt rezervate pe site-ul web, publicat de Financial Times

 

Autoritățile italiene investighează dacă OTA este responsabilă pentru impozitele care nu au fost plătite în perioada cuprinsă între 2013 și 2018. În acest caz, este vorba exclusiv de casele de închiriere care au fost publicate pe site de către proprietari individuali

 

Booking se consideră în acest caz ca un simplu intermediar între proprietari și clienți, având în vedere faptul că aceștia efectuează în mod direct tranzacția dintre aceștia. Surse apropiate anchetei au explicat ziarului financiar britanic ca o eroare în sistemul de plată automat al impozitului provoacă ca acesta să fie adesea neplătit, ceea ce generează o mare datorie în timp. 

Pe fundal, standul lui Booking de la ediția trecută a ITB.
Pe fundal, standul lui Booking de la ediția trecută a ITB.

 

Procurorii italieni consideră că această cifră de peste 170 de milioane de euro este o „estimare prudentă” pentru perioada de șase ani și se bazează pe activitatea portatului în Italia și pe interviuri private realizate de poliției utilizatorii platformei. 

 

Anul trecut, autoritățile italiene au solicitat colaborarea Olandei, unde își are sediul central Booking, printr-un orden european de anchetă, dar olandezii au refuzat să intervină în acest caz. 

 

Booking.com se asigură că nu au primit nicio notificare de la autoritățile italiene. Compania a adaugat că percepe deja TVA pe comisioanele percepute partnerilor săi de cazare, inclusiv proprietăților de închiriere, și răspunde la această obligație către administrațiile locale. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.