Shadow

Booking.com: cele mai primitoare 10 destinații din lume

Booking.com a elaborat clasamentul celor mai primitoare 10 orașe din lume conform utilizatorilor platformei  pentru acest an. Clasificarea, condusă de italianul Matera, se bazează pe proporția de unități de cazare care au primit un Traveler Review Award în 2022 de la unitățile care compun oferta sa de cazare. Destinațiile trebuie să aibă mai mult decât numărul mediu de locuri de cazare câștigătoare pentru a fi inlcuse în lista. Peste 1,26 milioane de furnizori de turism din întreaga lume, au obținut această recunoaștere pentru ospitalitatea lor. 

Completand topul 5 al celor mai prietenoase orașe în 2022 sunt Bled (Slovenia), Taitung (Taiwan), care apăruse deja în pe aceeași listă în 2020 și Naupalia (Grecia). Monte Verde, în Brazilia, revine-și ea în clasament, de data aceasta pe poziția a șasea, în fața lui Bruges (Belgia), Nusa Lembongan (Indonezia), Ponta Delgada, în Azore (Portugalia) și Hoi An (Vietnam).

Apartamentele sunt cel mai apremiat tip de cazare la nivel mondial pentru al cincilea an consecutiv, cu 561.843 de câștigători, urmate de hoteluri (172.530), case private (148.962), hosteluri și pensiuni (98.466) și pensiuni (79.859).

După ce a luat în considerare peste 232 de milioane de recenzii verificate ale clienților, Booking.com a anunțat câștigătorii celei de-a zecea ediții a Traveller Review Awards, în care 1.261.273 de furnizori de cazare, mașini de închiriat și taxiuri au fost premiati cu rezervare prealabilă din 220 de țări. Italia conduce premiile cu 162.272 de câștigători, urmată de Spania cu 93.130 și înaintea Franței, cu 89.186.

Personalul, curățenia și locația sunt aspectele sejurului cel mai apreciate de clienți, deasupra dotărilor sau raportului de calitate-preț, ceea ce arată că „personalul apropiat și prietenos poate face diferența”, potrivit surselor de la Booking.com. 

Furnizorii de transport, de asemenea protagoniști

Pentru al treilea an consecutiv, munca furnizorilor de mașini de închiriat și taxiuri către și dinspre aeroport este recunoscută, ținând cont de cele 1.628 de puncte de colectare a mașinilor de închiriat răspândite în peste 160 de țări. Cu 220 de puncte de colectare recunoscute în acest an, Spania este în fruntea listei, urmată de Italia cu 177, Franța cu 141, Statele Unite cu 108 și Australia cu 98. Anul acesta sunt, de asemenea, premiați 7.091 de taximetriști de la 51 de furnizori din peste 1.400 de orașe din întreaga lume.

Hotel Boutique Cigarral de las Mercedes, în Toledo, a fost unul dintre premiați.

După cum a subliniat Mireia Prieto, director pentru Europa de Sud-Vest, Orientul Mijlociu și Africa la Booking.com, „industria turismului a rămas alertă și flexibilă din cauza incertitudinii și restricțiilor constante din ultimul an, deci pasiunea și dedicarea partenerilor noștri în crearea unor experiențe de călătorie sigure și plăcute pentru toată lumea și pretutindeni au strălucit mai mult ca niciodată”.

Prieto a încheiat asigurând că „privim spre viitor cu speranță și optimism, iar prin aceste premii dorim să recunoaștem ospitalitatea pe colaboratorii noștri au oferit-o în fiecare zi, pe lângă faptul că le mulțim pentru dăruirea lor în timp ce continuăm să construim împreună„.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.