Shadow

Boeing pierde 95% din profitul său și pe unul din șefi

Grupul aeronautic american Boeing a câștigat 374 milioane USD până în septembrie, cu 95% mai puțin față de anul trecut, în timp ce avioanele sale 737 MAX, pe care intenționează să le pună în funcțiune în următoarele trei luni, rămân interzise în toată lumea. Drept urmare, Kevin McAllister, CEO și președinte al diviziei Boeing Commercial Airplanes a demisionat. 

Cifra de afaceri Boeing a scăzut cu 19% în primele nouă luni din 2019, la 58.648 milioane de dolari, a declarat compania într-un comunicat. Cifrele reflectă criza prin care constructorul aeronavei trece din cauza celor două accidente fatale ale modelului său stea din cauza unei încălcări de securitate, la sfârsitul anului trecut și la începutul acestui an.

Kevin McAllister și CEO al avioanelor comerciale Boeing, și-a dat demisia în mijlocul creșterii crizei 737 MAX, la o săptămână după ce au fost raportate mesajele de test între doi piloți tehnici ai Boeing cu privire la sistemul MCAS chestionat, a raportat New In Flight.

Kevin McAllister a renunțat la poziția de CEO și președinte al Boeing Commercial Airplanes
Kevin McAllister a renunțat la poziția de CEO și președinte al Boeing Commercial Airplanes

În timp ce se aflau într-o sesiune de simulare în 2016, piloții de teste Boeing au făcut schimb de mesaje test care spuneau că MCAS funcționează fără control. 

Defecțiunea sistemului MCAS a fost identificată drept cauza principală a celor două accidente.

Boeing l-a numit pe Stan Deal pentru a-l succeda pe Kevin McAllister si pe Ted Colbert pentru a ocupa postul lui Deal, până atunci președinte si CEO al Boeing Global Services.

„Toată echipa noastră Boeing se concetrează pe excelență operațională, aliniată valorilor noastre de siguranța, calitate iș integritate și ne-am angajat să îndeplinim angajamentele și să redobândim încredere cu autoritățile de reglementare, clienți și alte părți interesante”, a spus președintele si CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg.

„Compania a presupus că aprobarea de reglementare a revenirii la serviciu de 737 MAX va începe trimestrul patru al anului 2019 și că își va crește treptat producția de la 42 anual la 57 anual la sfârșitul anului 2020”, a spus Boeing.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.