Shadow

Destinațiile preferate de turiștii musulmani

Turismul islamic crește rapid. În 2017, s-au înregistrat 131 de milioane de călători musulmani în lume, comparativ cu 121 de milioane de un an mai devreme, conform datelor raportului Mastercard-Crescentrating Global Muslim Travel Index (GMTI). Printre destinațiile preferate, Rusia s-a situat pe primul loc și Spania pe al doilea, în rândul țărilor non-islamice. 

Conform raportului, musulmanii constituie unul dintre grupurile de populație cu cea mai rapidă creștere din lume, precum și clasa sa de mijloc, în special în enclave precum țările din Golf, Indonezia ți Malaezia. Economii în creștere precum țările din Golf, Indonezia și Malaezia. Economii în creștere care conduc și călătorii de afaceri.

În acest fel, a devenit una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din industria turismului. În 2000, 25 de milioane de turiști musulmani cu călătorit, iar zece ani mai târziu au ajuns la 98 de milioane, în valoare totală de 33 de milioane încă anul trecut. În plus, prognozele indică faptul că în 2020 vor fi atinse 156 de milioane – ceea ce va reprezenta 10% din segmentul de călătorie.

Principalele piețe emitente ale turismului islamic.
Principalele piețe emitente ale turismului islamic.

Principalele piețe emitente în 2017 au Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU), iar printre principalele destinații, în zona țărilor islamice, adică cele aparținând Organizației pentru Cooperare Islamică (OIC, acronim în engleză), de asemenea, Arabia Saudită a condus sosirile, urmată de Turcia și Malaezia.

Extinderea acestor călători, caracterizată printr-o putere de cumpărare ridicată, a determinat multe destinații să incorporeze produse și servicii adaptate nevoilor lor, ceea ce a contribuit la diversificarea locurile pe care le vizitează. În acest fel, deplasările lor în țările non-islamice au crescut, iar printre ele, RusiaSpania și Franța ocupă primele trei poziții în rândul țărilor non-islamice.

Principalele destinații în funcție de dacă aparțin sau nu Organizației pentru Cooperare Islamică (OIC).
Principalele destinații în funcție de dacă aparțin sau nu Organizației pentru Cooperare Islamică (OIC).

Pe de altă parte, raportul face o clasificare a țărilor cele mai apreciate de turiștii islamici, după o serie de criterii – transport, access, comunicații, respectarea mediului – și, pentru al optulea an consecutiv, Malaezia conduce clasamentul. Indonezia și-a îmbunătățit poziția și a egalat cu Emiratele Arabe Unite Unite pe locul doi.

Printre destinațiile care nu aparțin OIC, Singapore a rămas în topul listei, cu o îmbunătățire semnificativă a poziției sale, conform concluziilor GMTI în 2018. Trei țări europene apar în primele zece: Regatul Unit, Germania și Franța.

Destinațiile cele mai apreciate în rândul OIC.
Destinațiile cele mai apreciate în rândul OIC.

Studiul subliniază că destinațiile islamice au un avantaj clar în indicele datorat facilităților pentru musulmani și servicii. Cu toate acestea, destinațiile care nu aparțin OIC au înregistrat progrese în clasificare datorită îmbunătățirii serviciilor lor pentru a atrage călătorii musulmani.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.