Shadow

Așa se recuperează traficul aerian, înainte și după (în imagini)

După un deceniu de creștere record a traficului de pasageri, de când a început blocarea globală și restricțiile operaționale asupra companiilor aeriene din cauza pandemiei de coronavirus, numărul zborurilor zilnice a scăzut cu până la 95%. Aproape tot traficul de pasageri a fost suspendat în lume și călătoriile internaționale, în bloc. Până la începutul lunii aprilie 2020, peste 2 milioane de zboruri au fost anulate și peste 15.200 de avioane au rămas la sol. O întreagă industrie s-a oprit. 

 

De altfel, traficul aerian a fost redus în Uniunea Europeană în medie cu 88%, potrivit datelor de la Eurocontrol, agenția europeană de management al navigației aeriene. 

 

Cu toate acestea, din luna februarie a acestui an, cererea de aer a luat amploare și a continuat să crească până la atingerea maximelor în luna mai, atingând și depășind în unele cazuri, datele pentru 2019. Acestea sunt imaginile de pe portalul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 înainte și după. Prima corespunde primelor zile ale lunii aprilie 2020, iar a a doua din data de 7 iunie 2022. 

Captură de ecran a portalului FlightRadar24 aprilie 2020.
Captură de ecran a portalului FlightRadar24, iunie 2022.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.