Shadow

Amadeus solicită licență de operator de monedă electronică

Amadeus a solicitat o licență de la Banca Spaniei pentru a funcționa ca instituție de monedă electronică. Ca parte a acestei strategii, unitatea sa actuală de afaceri de plăți va deveni Outpayce, ale cărei active și angajați vor fi transferați către noua entitate începând cu 1 ianuarie 2023. 

Plățile sunt prezente în toate etapele călătoriei, de la rezervarea online, sau cu un agent de turism, până la bagaje suplimentare la aeroport sau check-out la hotel, iar „garantarea unor plăți fluide, integrate ți chiar invizibile este din ce în ce mai importantă în experiența de călătorie”, a subliniat compania într-un comunicat.

Licența ar permite companiei sa furnizeze servicii reglementate în Spania și, ulterior, în Spațiul Economic European, a explicat Amadeus.

Companiile cu o licență pentru bani electronici pot oferi servicii de plată, cum ar fi acceptarea fondurilor clienților, emiterea de carduri de debit preplătite sau oferirea de transferuri de fonduri într-un cont de plăți, printre altele.

Ca parte a acestei strategii, actuala sa unitate de afaceri de plăți va deveni Outpayace, o subsidiară deținută în totalitate de Amadeus, ale cărei active și angajați vor fi transferați noii entități începând cu 1 ianuarie 2023. O divizie care va conduce actualul vicepreședinte executiv al diviziei Plăți, David Doctor.

Obiectivul acestei divizii va fi acela de a-și consolida oferta de plată actuală, precum și de a dezvolta un mediu de plată integrat, la care companiile de turism se pot conecta pentru a adresa cele mai recente inovații fintech.

Obiectivul acestei strategii a Amadeus este simplificarea plăților.

În calitate de companie din grupul Amadeus, Outpayce va continua să sprijine nevoile de plată ale companiilor aeriene, agențiilor de turism și corporațiilor, cu scopul de a îmbunătăți procesul de plată pentru utilizatori și clienți în tranzacțiile B2B.

Primul serviciu regulamentat pe care îl va oferi, odată cu obținerea licenței, va fi emiterea de carduri virtuale preplătite în cadrul soluției B2B Wallet, pe care agențiile o plătesc pentru a plăti furnizorii de călătorii precum companiile aeriene și hotelurile.

Emisiile de carduri de către Outpayce, împreună cu o gamă largă de opțiuni de la alți parteneri emitenți, va oferi agențiilor o opțiune mai mare și o experiență de plată mai bună.

Actuala platformă oferă servicii de la parteneri de încredere precum Citi, Mastercard și Paypal, printre multe altele, iar Amadeus va continua să lucreze pentru extinderea acestei rețele de parteneri.

Outpayce intenționează să investească în creșterea sa prin recrutarea mai multor experți în plăți și ingineri tehnologici la nivel global în următorii ani, pentru a-și susține dezvoltarea de produse și planurile de extindere a afacerii.

Mai multe despre noile tendințe de plată în articolul Mijloacele de plată în așteptare pentru îmbunătățirea experienței hoteliere

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.