Shadow

Air France KLM: reduceri puternice de capacitate pe fondul pierderilor mari

Air France KLM a anunțat că, în cel de-al patrulea trimestru al anului, Air France se așteaptă să opereze în jur de 35% din capacitatea de locuri oferită în rețeaua sa în 2019 și KLM în jur de 45%, după ce a raportat o pierdere în al treilea trimestru al acestui an 2020 de -1.665 de milioane de euro, incluzând o taxă de restructurare de -565 de milioane, supra-acoperirea a coronavirusului de -39 de milioane de euro și o taxă de depreciere a flotei de 31 de milioane de euro. Grupul franco-olandez estimează că activitatea sa în domeniul transportului de pasageri va fi mai mică de jumătate din nivelurile din 2019, asigurând în același timp ca aviația europeană se îndepărtează de impactul pandemiei de COVID-19.

 

Air France-KLM a raportat o pierdere operațională de 1.046 milioane de euro pentru al treilea trimestru al anului, în timp ce veniturile au scăzut cu 67%, la 2.524 milioane de euro

 

Air France – KLM a adăugat că noul blocaj impus de guvernul francez pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Europa va afecta performanța în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. 

În prezentarea rezultatelor, Benjamin Smith, CEO-ul grupului, a declarat: „După o recuperare promițătoare în timpul verii, închiderea treptată a frontierelor internaționale în a doua jumătate a lunii august și focarele de virus au avut un impact puternic asupra rezultatelor noastre în al treilea trimestru … Am accelerat implementarea măsurilor de reducere a costurilor și protejarea lichidității”. 

 

De asemenea, a indicat că aceștia lucrează cu partenerii în efectuarea testelor de detectare rapidă care să permită condiții sanitare mai bune și o încredere mai mare pentru pasageri și echipaje. 

 

Dincolo de aceste măsuri imediate necesare, suntem dedicați unei transformări mai profunde a grupului nostru, cu scopul de a ieși din această criză într-o pozitie mai puternică pentru a face față provocărilor viitoare ale industriei noastre”. 

 

Air France KLM închide perioada cu o datorie netă de 9.308 milioane de euro, cu 3.161 milioane mai mult decât la sfârșitul anului 2019. Cu toate acestea, la 30 septembrie 2020, grupul avea 12.400 milioane de euro de lichidități sau linii de credit la dispoziție

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.