Shadow

Aeroportul din Frankfurt își reduce capacitatea de săptămâna aceasta

Fraport, operatorul Aeroportului din Frankfurt, cel mai mare hub al Lufthansa, a anunțat vineri că a solicitat autorizația guvernului german pentru a reduce decolările și aterizările pe oră la instalație de la 96 la 88 pentru a ajuta la stabilizare operațiunilor

 

Decizia este supusă aprobării Ministerului German de Finanțe, potrivit Mariei Linden, purtător de cuvânt al Fraport. Nu se știe încă când va intra în vigoare reducerea capacității reduse, potrivit Linden. 

 

Cu toate acestea, Lufthansa, în propria declarație în care își exprimă sprijinul față de măsură, a avansat: „Anunțul publicat astăzi (vineri) de Fraport că intenționează să reducă numărul decolărilor și aterizărilor pe aeroportul din Frankfurt la 88 de mișcări pe oră începând de săptămâna viitoare este pasul potrivit pentru a stabiliza operațiiunile de zbor”. 

 

Mai multe despre acest subiect:

Lufthansa anulează încă 2.200 de zboruri, dar nu atinge destinațiile de vacanță 

Vara 2022 în pericol din cauza penuriei de personal și a valului de greve

 

Jens Ritter, CEO al companiei aeriene Lufthansa, a adăugat că, în ultimele săptămâni, „am anulat deja zboruri în mai multe valuri pentru a ușura sistemul în general. Acest lucru a dezamăgit multe mii de clienți, a cauzat munca suplimentară enormă pentru angajații noștri și costuri suplimentare de milioane”, amintind deficiența serviciilor de handling la sol din Frankfurt, în ciuda anagajării recente a 1.000 de angajați suplimentari. 

 

Mai multe aeroporturi mari din Europa au anunțat limite de capacitate sau restricții în ultimele săptămâni, inclusiv principalele hub-uri din Londra, Heathrow și Gatwick și Schiphol din Amsterdam. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.