Shadow

Uniunea Europeană aprobă un plan de promovare a digitalizării

Consilliul și Parlamentul European au ajuns joi la un acord pentru a lansa așa-numitul „Drumul către Deceniul Digital”, care stabilește o foaie de parcurs pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale cetățenilor, infrastructurii, companiilor și serviciilor publice până în 2030.

Această inițiativă, care acum trebuie să fie aprobată atât de Parlament, cât si de Consiliu pentru a intra în vigoare, își propune să consolideze „conducerea digitală” a Uniunii Europene prin promovarea unor politici digitale „incluzive și durabile”, care să servească cetățenii și companiile, a spus Consiliul într-o declarație.

Planul se stabilește obiectivul ca 80% din populația cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani să aibă cel puțin abilități digitale de bază, să fie implementate 10.000 de noduri extreme neutre din punct de vedere climatic extrem de sigure și că cel puțin 75% dintre companiile europene să utilizeze servicii de cloud computing, date mari și inteligența artificială.

De asemenea, urmărește să se asigure că peste 90% dintre IMM-urile europene au atins cel puțin un nivel de bază de intensitate digitală.

De asemenea, își propune să se asigure că viața democratică și serviciile publice cheie sunt pe deplin accesibile  online pentru toți și că toți cetățenii Uniunii Europene au acces la dosarele lor medicale electronice până în 2030.

Noile reglementări introduc conceptul de proiecte multinaționale la scară largă care vor pune în comun resursele UE, naționale și private pentru a realiza progrese pe care nicun stat membru nu l-ar putea realiza singur. 

Programul va facilita astfel investițiile în domenii precum calculul de înaltă performanță, infrastructură și serviciile comune de date, blockchain, procesoare cu putere redusă, dezvoltarea paneuropeană a coridoarelor 5G.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.