Shadow

8 zile de grevă pe aeroportul Gatwick din Londra

Lucrătorii de la Red Hangling și Wilson James, companii de handling la sol de la Aeroportul Gatwick, vor organiza opt zile de grevă în perioada 18-22 august și 25-29 august, provocând „perturbări semnificative” pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Regatul Unit

Unite, principalul sindicat din Regat Unit, a declarat că grevele vor avea loc deoarece companiile nu au reușit să facă oferte salariale și de angajare care să-i mulțumească pe angajați. Ei estimează că aproximativ 230 de persoane vor intra în grevă.

Printre zilele de grevă se numără și 28 august, o zi de sărbătoare legală în Regatul Unit și una dintre cele mai aglomerate zile de vară pe aeroporturile britanice.

În ce zile va fi grevă la Aeroportul Gatwick

Greva celor de la Red Handling, compania de handling la sol, va începe prima grevă la 00:01 vineri, 18 august, până la ora 23:59 luni 28 august. A doua grevă va începe la ora 00:01 vineri 25 august și se va încheia la 23:59 luni 28 august.

A se citi și Acestea sunt grevele de transport în plin sezon.

8 zile de grevă pe aeroportul Gatwick din Londra
În prima grevă de patru zile ale Red Handling ar putea afecta 216 de zboruri. Sursă: Gatwick Airport.

În cuvintele ofițerului regional al sindicatului Unite, Dominic Rothwell, „greva va provoca perturbări serioase pe aeroportul Gatwick, dar această disputa este în întregime provocată de angajatori. Aceștia au avut toate oportunitățile de a le face membrilor noștri o oferta salarială echitabilă, dar nu au reușit să facă acest lucru”.

Motivul conflictului

Muncitorii au decis să oprească lucrul pentru a cere salarii mai bune.

„Red Handling și Wilson James trebuie să se trezească”, a declarat secretarul general al Unite, Sharon Graham, subliniind că alți angajatori din aeroporturi sunt dispuși să plătească tariful curent și „nu există nicio scuză pentru ca ei să nu facă același lucru”. În niciun caz membrii noștri nu vor accepta o reducere a salariilor în termeni reali și un salariu de sărăcie.

Ce companii aeriene vor fi afectate de grevă?

După cum a raportat sindicatul, cinci companii aeriene vor fi afectate în mod direct, deoarece acestea sunt cele care primesc asistență la sol din partea Red Hndling: Norse Atlantic, Norwegian Delta, TAP Air Portugal și Saudi.

În timpul primei greve de patru zile de la Red Handling, Unite crede că 216 zboruri ar putea fi întrerupte sau întârziate, afectând aproximativ 45.000 de pasageri.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.