Shadow

103 companii aeriene au fost interzise pe cerul UE

Comisia europeană (CE) și-a actualizat Lista de Siguranță a Aviației cunoscută mai popular ca „lista neagră” a companiilor nesigure, alcătuită din companii aeriene supuse unei interdicții de operare sau restricții operaționale în spațiul aerian al Uniunii Europene (UE) pentru nerespectarea standardelor internaționale de siguranță a aviației. 

În urma actualizării, 103 companii aeriene au interzis să opereze în spațiul aerian UE:

-97 de companii aeriene certificate în 16 țări, din cauza supraveghării inadecvate a siguranței de către autoritățile aviatice din acele țări. 

– Șase companii aeriene individuale pe baza unor deficiențe grave de siguranță în operațiunile lor: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Surinam), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria) și Air Zimbawe (Zimbawe).

În plus, trei companii aeriene sunt supuse restricțiilor operaționale și pot zbura în UE numai cu anumite tipuri de aeronave:

– Cele trei companii aeriene aflate în această situație sunt Air Service Comores (Comore), Iran Air (Iran) și Air Koryo (Coreea de Nord).

Cine face lista?

CE explică faptul că în aceasta actualizare nu au fost adoptate noi propuneri pentru a include/elimină companiile aeriene interzise sau restricțille de operare ăn Lista UE de siguranță a aviației, dar au existat o serie de adaptări tehnice. În special, au fost eliminate companiile care nu mai există sau care să includă noi companii recent certificate de autoritățile naționale de aviație ale țărilor care fac obiectul unei interdicții.

În actualizarea anterioară, au fost incorporate în principal companii aeriene rusești. 

Actualizarea este rezultatul avizului unanim al experților în siguranța aviatiei din statele membre, comitet prezidat de CE, cu sprijinul Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) și al Comitetului pentru Transport al Parlamentului European. Evaluarea se realizează conform standardelor internaționale de siguranță și, în special, standardelor promulgate de Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO).

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.