Shadow

Turcia va obliga turiștii să obțină viza electronică înainte de a călători în țară

Viza turistică la sosire, pe care autoritățile din Turcia o acordau turiștilor atunci când aterizau pe aeroporturile țării, după ce plăteau 20 de euro, nu va mai fi disponibilă începând cu 10 aprilie . Aceasta va fi înlocuită de o viza electronică. 

Noua e-viză esta valabila exclusiv pentru „scopuri turistice și comerciale”, după cum informează Ministerul Afacerilor Externe din Turcia pe site-ul sau oficial www.evisa.gov.tr, unde poate fi cerut acest document, obligatoriu pentru a intra în această țară începând cu 11 aprilie.

„Fiecare călător trebuie să obțină viza electronică, inclusiv sugarii și copiii (Chiar dacă copiii/sugarii sunt înregistrați pe pașapoartele părinților lor)”, adaugă guvernul turc.

După ce se cere viza online, se pote plăti cu cardul de credit sau debit al Mastercard sau Visa. Nu este obligatoriu ca pe card să fie numele solicitantului de viză.

După efectuarea plății de 20 de dolari, solicitantul va primi un link al e-Visa pentru a descărca documentul, care va trebui să fie scos la imprimantă și luat cu sine în timpul călătoriei și șederii în Turcia.

 Turiști în Marele Bazar din Istanbul. Imagine Shutterstock.  #shu#
Turiști în Marele Bazar din Istanbul. Imagine Shutterstock.

În cazul croazierelor cu escală în Turcia, pasagerii nu au nevoie de o e-viză „dacă vizitează orașul-port respectiv”, astfel că va primi un permis special de la autoritățile de poliție locală de la frontieră. Cu toate acestea, pasagerii vor avea nevoie de o viză electronică dacă doresc să viziteze locuri din afara orașului unde a staționat croazieră.

Trebuie menționat faptul că aceste modificări nu afectează turiștii români, deoarece aceșstia un au nevoie de viză pentru a călători in Turcia.

Prin următorul link se poate accesa site-ul pentru a obține e-viza.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.