Shadow

TUI suspendă colaborarea cu RTK și cumpără toate punctele de vânzare TTS

Gigantul turistic TUI Group a cumpărat toate punctele de vânzare ale rețelei germane de agenții RTK sub brandul TUI Travel Star (TTS), punând astfel capăt colaborării dintre cele două companii. Aceasta decizie are la bază neîncrederea care a apărut în urma informațiilor apărute în urmă cu câteva luni privind schimbul de date dintre RTK și FTI Group, care este în prezent investigat. 

În acest fel, colaborarea dintre cele două companii a fost încheiată și toate legăturile în vederea unei cooperări viitoare au fost întrerupte. Iar achiziția TTS nu este singurul pas făcut de turoperator, TUI a rupt legăturile de acționariat cu RTK și a vândut participația de 25,1% pe care o deținea la operatorul RTK RT-Reisen către RT/Raiffeisen Touristik Group (RTG), potrivit fvw.

TUI suspendă colaborarea cu RTK din cauza neîncrederii.
TUI nu mai dorește să colaboreze cu RTK. Sursă: TUI Group.

În ceea ce privește detaliile achiziției TTS, pe care TUI le-a anunțat deja în iulie anul trecut, cele 350 de birouri TUI Travel Star vor fi integrate complet în TUI, după ce grupul a achiziționat toate acțiunile deținute de RTK în fosta societate mixtă, care reprezentau 50% din total. Trebuie precizat că tranzacția este supusă aprobării Oficiului Federal al Cartelurilor.

Schauinsland-Resien se separă, de asemenea, de RTK

Această pierdere a rețelei RTK se adaugă la cele aproape 900 de birouri a căror proprietate a pierdut-o în favoarea Alpha în cadrul pachetului cu operatorul de turism Schauinsland-Reisen, tot din cauza a ceea ce în Germania se numește „scandalul datelor”. în acest alt caz, Schauinsland a achiziționat, de asemenea, un pachet de 50% și a devenit unicul acționar al cooperării Alpha Reisebüropartner.

RTK s-a angajat să utilizeze în viitor datele de rezervare ale TUI numai în conformitate cu contractul. 

Odată cu achiziția TTS, grupul de turism dorește să aducă mai multă stabilitate agențiilor. „Vom face tot ce putem pentru a conduce TUI Travel Star și agențiile de turism membre ale acesteia către un viitor sigur”, a declarat un purtător de cuvânt al TUI în luna iunie, precizând clar că orice posibilitate de colaborare cu fostul său partener a fost ruptă.

Mai multe informații despre sectorul turistic german:

Schimbări la conducerea FTI pe fondul unei anchete pentru partajarea de date

TUI și Schauinsland-Reisen analizează procedurile de acțiune pentru schimbul de date FTI-RTK

FTI și RTK sunt investigate pentru partajare de date timp de 8 ani

Se pregătesc DER Touristik și FTI să detroneze TUI?

Scandalul schimbului de date RTK-FTI a schimbat enorm peisajul vânzărilor de turism din Germania: ca urmare a acestor ultime tranzacții, rețeaua de agenții de turism și-a văzut puternic erodată puterea de piață. În plus, a pierdut toate drepturile asupra brandului de franciză Holiday Land, aproximativ 240 de birouri, în favoarea Alpha.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.