Shadow

Travelminit.ro: Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani

Comunicat de presă

Se anunță o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie. În plus, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să își rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking și de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 și 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie).

Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor. În același timp, au început să se contureze deja preferințele pentru sezonul estival: în ceea ce privește unitățile de cazare, turiștii aleg acum mai degrabă pensiuni și apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanță liniștită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni). Cât despre destinațiile favorite, așa cum era de așteptat, marile orașe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) și stațiunile balneare (17%) sunt în continuare la mare căutare.

Travelminit.ro: Vom avea cel mai aglomerat weekend... | News.ro

Aglomerație în minivacanța de Rusalii: cât de mult s-au scumpit vacanțele în România?

Conform datelor emise de Travelminit, urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon, platforma înregistrând cu 144% mai multe înnoptări pentru weekendul de Rusalii din 2022 comparativ cu cel din 2021. Au fost eliminate restricțiile, nu mai există incertitudine în ceea ce privește deplasările, așa cum se întâmpla în anii trecuți, astfel că turiștii se pot bucura acum de călătorii fără griji.

Există, însă, câteva schimbări la nivelul tarifelor percepute de hotelieri, care sunt acum mai mari decât în anii trecuți, un fenomen pe care specialiștii l-au tot anunțat în ultima perioadă. În România, prețul unui sejur pentru 2 persoane, 2 nopți, în timpul Rusaliilor, a crescut semnificativ comparativ cu 2021. De exemplu, tariful pentru o cameră de hotel a crescut cu 40%, de la 638 lei la 895 lei, în timp ce prețul pentru o cameră la pensiune a crescut cu 36%, de la 529 lei la 717 lei.

Important de menționat este și faptul că, în ciuda scumpirilor, turiștii mai pot folosi și în luna iunie voucherele vechi, rămase nefolosite din 2019 și 2020, pentru achiziția cazărilor în țară. De asemenea, au început să fie încărcate și cardurile de vacanță pentru 2022, o măsură care va avea un impact uriaș pentru piața turismului, dar și pentru turiștii care se vor putea bucura de vacanțe la prețuri accesibile, grație acestui stimulent financiar susținut de stat.

Iar vestea bună este că încă există disponibilități pentru sezonul estival, vara este la început, astfel că a venit momentul ca turiștii să își facă rezervările în România, înainte ca prețurile să crească și mai mult pe ultima sută.

„Ne așteptăm la o creștere a numărului de rezervări pe timpul verii, însă trebuie să recunoaștem că este o creștere chiar mai mare decât ne-am imaginat, ceea ce nu poate decât să ne bucure, fiind un semn clar al interesului turiștilor pentru destinațiile din România. Această minivacanță de Rusalii este doar începutul unei veri pline în turism, care, treptat, va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei, mai ales că avem în continuare disponibilități la cazări din toată țara, pachete promoționale, dar și locuri noi de explorat”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Travelminit.ro, câștigător la gala TopHotel Awards

În ciuda faptului că ultimii doi au fost total atipici pentru turism, jucătorii din industrie au învățat să își adapteze businessurile la schimbările constante impuse de pandemie. În tot acest timp, Travelminit.ro a fost aproape de partenerii hotelieri, cărora le-a oferit atât un canal de vânzare, cât şi consultanţă pentru strategia din această perioadă, o strategie axată pe nevoile turiștilor. Astfel, platforma a implementat rezervările în timp real, un sistem care a dus la creșterea rezervărilor online, şi a dublat numărul proprietăţilor care nu percep avans sau care oferă anulare gratuită cu până la 7 zile înainte de sosire. Adaptarea într-un timp record la noul context pandemic le-a adus celor de la Travelminit.ro și primul loc la categoria Best Digital Initiative for Inspiring Romanian Tourism în cadrul Galei Top Hotel Awards, un premiu oferit pentru proiectul promotii.travelminit.ro, o recunoaștere importantă a sprijinului acordat industriei turismului național.

„Eforturile depuse de întreaga echipă Travelminit.ro în această perioadă ne-au ajutat să câștigăm locul 1 la categoria Best Digital Initiative for Inspiring Romanian Tourism în cadrul Galei Top Hotel Awards, pentru proiectul promotii.travelminit.ro, o recunoaștere a modului în care am sprijinit hotelierii și proprietarii de pensiuni în ultimii ani. Extensia platformei Travelminit.ro, promotii.travelminit.ro, a fost implementată special pentru partenerii noștri, pentru a le oferi trafic și rezervări în perioadele mai puțin solicitate, dar și pentru turiștii cărora le propunem aici oferte de neratat și prețuri imbatabile”, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.