Shadow

Topul 5 al celor mai spectaculoase proiecte hoteliere din Australia

Australia se confruntă cu un boom al turismului, care a dus la o renaștere a ofertei hoteliere, cu câteva proiecte spectaculoase în construcție, potrivit TopHotelsProjects

Ca date preliminare, la sfârșitul lunii octombrie 2017, țara primise 8,7 milioane de turiști internaționali, o creștere de 7,1%, în timp ce cheltuielile turistice s-au ridicat la 41,2 miliarde de dolari (33,2 miliarde de euro), în creștere cu 6%. Acesta este un număr destul de seminificativ, având în vedere că cea mai mare destinație turistică din lume, Franța, cu 40 de miliarde de euro de cheltuieli turistice primind 89 de milioane de vizitatori.

Și potrivit acestei creșteri, oferta hotelieră va crește într-un ritm bun. La sfârșitul anului 2017, în Australia, existau 131 de proiecte în desfășurare, reprezentând 35.024 de camere, mai ales în categorii superioare. Aproximativ 50 sunt programate să fie deschise în 2018. În ceea privește locațiile, Melbourne este cea mai populară piață, cu 29 de proiecte, în timp ce Sydney are 14 și Perth ocupă locul trei cu nouă.

Acesta este topul 5 al celor mai ambițioase hoteluri pe care le găzduiește sau le va găzdui țara, toate cu peste 500 de camere:

 

Wanda Vista Hotel

Situat pe Gold Coast, la sud de Brisbane, acest proiect era așteptat să fie operațional până la sfârșitul anului 2018. Dar, din cauza problemelor financiare ale companiei Wanda proiectul este încă în derulare. În proiect este prevăzut că hotelul va avea 683 de camere, inclusiv oferta sa de 171 de suites, precum și 512 apartamente și reședinte de lux. Acesta va fi format din trei turnuri și va avea, de asemenea, trei etaje de parcare subterană. Conform datelor companiei Wanda Group, acesta va însemna o investiție totală de 900 milioane de dolari (734 milioane de euro), ajungând la o înălțime de 200 de metri.

Investiția pentru Wanda este estimată la 700 de milioane de euro.
Investiția pentru Wanda este estimată la 700 de milioane de euro.

Surfers Paradise Hotel

Acest proiect nu va fi finalizat până în 2020, potrivit datelor furnizate de TopHotelConstruction. Odata ce va fi operațional, va oferi un total de 580 de camere. Situat tot pe Gold Coast, va fi o clădire înaltă cu 48 de etaje care va cuprinde camere și apartamente și, în același timp, va oferi o gamă largă de ofertă gastronomică și de divertisment.

Surfers Paradise Hotel va fi, de asemenea, pe Goald Coast. Fotografie: Brooktoday.
Surfers Paradise Hotel va fi, de asemenea, pe Goald Coast. Fotografie: Brooktoday.

Sheraton on the Park

Acest hotel a început să funcționeze la începutul anului 2018. Situat în Sidney, are 558 de camere, dintre care 50 de apartamente. Acesta găzduiește un Sheraton Club Lounge și este situat într-un turn cu 21 de etaje, oferind o vedere spectaculoasă asupra portului Sidney, Hide Park și Catedrala St. Mary.

Spectaculosul Sheraton Club Lounge.
Spectaculosul Sheraton Club Lounge.

InterContinental Sidney

Situat tot în cel mai populat orașe din țară, are un total de 509 de camere și o sală mare pentru evenimente de 900 de metri pătrati și oferă priveliști excelente la port și la faimosul terminal de bacuri Circular Quay.

InterContinental Sydney are 509 camere și vederi unice.
InterContinental Sydney are 509 camere și vederi unice.

Shangri-La Hotel Melbourne CBD

Cu 500 de camere, acest mare hotel situat în Melbourne nu va fi finalizat până în 2022. Clădirea hotelului va fi însoțită de un al doilea turn cu 300 de rezidențe și spații pentru birouri.

Proiectul Shangri-La nu va fi deschis până în 2022.
Proiectul Shangri-La nu va fi deschis până în 2022.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.