Shadow

SUA interzic toate zborurile din Europa timp de 30 de zile

Președintele american, Donald Trump, a anunțat miercuri, suspendarea tuturor călătoriilor din țările europene în Statele Unite – cu excepția Regatului Unit – pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Suspendarea tuturor zborilor către Statele Unite din țările europene – cu excepția Regatului Unit- intră în vigoare la miezul nopții de azi și va dura cel puțin 30 de zile, a detaliat președintele Donald Trump într-un mesaj televizat către națiune de la Oficiul Oval.

„Am decis să iau câteva măsuri, puternice dar necesare pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor. Pentru a împiedica intrarea noilor cazuri în granițile noastre, vom suspenda toate călătoriile din Europa către Statele Unite”, a spus Trump.

Președintele american a explicat că interdicția anunțată încearcă să inchidă intrarea a „orice” care vine din Europa, inclusiv mărfuri și comerț, deși ulterior a lămurit pe Twitter că se aplică doar oamenilor.

„Aceste restricții vor fi ajustate în funcție de condițiile existente pe teren”, a spus Trump, explicând că americanii care doresc să se întoarcă din Europa și vor fi supuși unui screening riguros al virusului, vor fi făcute excepții.

Trump a numit COVID-19 „virus străin” și a dat vina pe țările europene pentru o parte a răspândirii sale în Statele Unite.

„Uniunea Europeană nu a luat aceleași precauții (ca SUA) și nu a restricționat călătoriile din China și alte focare (ale virusului). În consecință, un număr mare de cazuri noi în SUA au fost cauzate de călătorii veniți din Europa”, a spus el.

Președintele american a anunțat, de asemenea, în timpul discursului său, că, în urma scăderii de noi cazuri în China și Coreea de Sud, guvernul său va „reevalua” restricțiile de călătorie impuse acestor țări.

„Ne aflăm într-un moment critic în lupta împotriva virusului. Am făcut un pas care a salvat vieți cu acțiuni timpurii în China, acum trebuie să luăm aceeași actțune cu Europa”, a declarat Trump.

În Statele Unite s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri de coronavirus și cel putin 36 de decese.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.