Shadow

Statele Unite își vor deschide granițele pentru cei vaccinați pe 8 noiembrie

Luna trecută, Statele Unite au decis în cele din urmă să se redeschidă la călătorii internaționale cu Regatul Unit și Uniunea Europeană, dar și cu restul țărilor, începând din noiembrie și pentru călătorii vaccinați. Acum cunoaștem data exactă: începând cu 8 noiembrie, țara își va redeschide frontierele terestre și aeriene pentru pasagerii internaționali vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, așa cum a raportat Casa Albă. 

 

Aceste restricții de călătorie, aplicate inițial de fostul președinte Donald Trump (2017-2021), erau în vigoare de la începutul pandemiei în martie 2020 și au fost menținute de actualul președinte, Joe Bidencare a ajuns la Casa Albă în ianuarie

 

„Noua politică de călătorie care cere vaccinare pentru călătorii străini în SUA va începe în 8 noiembrie. Acest anunț și data se aplică atât călătoriilor cu avionul cât și celor rutiere”, a declarat un purtător de cuvant al Casei Albe, Kevin Muñoz, într-un mesaj adresat pe contul său oficial de Twitter. 

Guvernul SUA anunțase la sfârșitul lunii septembrie că va permite călătorilor internaționali vaccinați să intre în țară de la începutul lunii noiembrie, dar nu a specificat o dată specifică

Statele Unite își vor deschide granițele pe 8 noiembrie.

 

Și, mai târziu, a anunțat ridicarea restricțiilor asupra călătoriilor sale terestre din Canada și Mexic, sub rezerva, de asemenea, a cerinței de vaccinare completă pentru luna viitoare și fără a oferi detalii. 

 

Anunțul de astăzi implică faptul că din 8 noiembrie, mexicanii și alți străini care doresc să intre în Statele Unite pentru vizite considerate neesențiale, precum turismul sau majoritatea adunărilor de familie, vor putea face acest lucru de la frontiera terestră, cu condiția să aibă schema completă de vaccinare. 

 

Călătorii care sunt vaccinați și zboară din țări care până acum erau supuși restricțiilor de călătorie din cauza pandemiei pot face acest lucru, o listă care include cele 26 de state din spațiul Schengen, plus Regatul Unit, Irlanda, Brazilia, China, Iran, Africa de Sud și India. 

 

Vaccinuri acceptate

Statele Unite vor accepta toate vaccinurile care au fost autorizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), inclusiv AstraZeneca. 

 

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA nu au specificat încă dacă vor accepta alte vaccinuri care nu sunt autorizate de OMS și care sunt administrate în Mexic, cum ar fi vaccinul rusesc Sputnik V și cel chinez CanSino. 

 

Călătorii internaționali complet vaccinați nu ar trebui să respecte carantina odată ce ajung în Statele Unite, dar trebuie să furnizeze informații de contact pentru a facilita monitorizarea în caz de contagiere. 

 

La rândul lor, americanii nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ înainte de plecare și să fie retestați o dată în Statele Unite. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.