Shadow

Spania, Regatul Unit și Germania sunt din nou primele piețe de transport aerian

Într-o fază a pandemiei COVID-19Rusia și Turcia au fost plasate în frunte ca principalele piețe de transport aerian pentru locurile săptămânale oferite, datorită segmentului intern al primei piețe și deschiderea și flexibilitatea celei de-a doua. Cu toate acestea, după redresarea traficului de transport aerian în Europa de Vest în vara anului 2021, Spania, Regatul Unit și Germania se situează din nou pe primele trei locuri ale piețelor de transport aerian din Europa după capacitatea de locuri oferite, companiile aeriene low-cost jucând un rol principal. 

Spania, țara aflată pe locul trei înainte de criza coronavirusului, s-a clasat acum pe primul loc, în fața celor doi lideri anteriori din Europa, Germania și Regatul Unit, pe măsură ce destinațiile sale de vacanță au devenit din nou cele mai căutate în timpul verii.

În noul clasament mondial, Spania ocupă poziția a cincea, Regatul Unit pe locul opt, iar Germania pe locul unsprezece.

La fel ca Regatul Unit, Germania este încă cu un procent sub capacitatea sa din 2019 decât media europeană. Cu toate acestea, acum a revenit pe locul trei, coborând pe locul cinci.

Puterea Germaniei înainte de COVID s-a bazat pe piețele internaționale, care își revin mult mai lent decât cele interne. Pe măsură ce își va crește capacitatea din 2019, Germania va reveni probabil la a doua poziție anterioară din Europa.

Cu toate acestea, o consecință a pandemiei poate fi că această redresare este condusă de companiile aeriene low cost, potrivit unui studiu realizat de analiștii de la centrul de informații în aviație CAPA. Este puțin probabil ca Lufthansa Group să scadă din primele locuri în clasamentul locurilor din Germania în curând, dar pierde cotă de piață în fața companiilor aeriene și low-cost și a zborurilor punct-la-punct precum Ryanair și Wizz Air.

Cele 20 principale piețe de țări din lume (Sursa OAG, elaborarat de Flourish).

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.