Shadow

Scad înnoptările hoteliere în Franța

Înnoptările turiștilor în Franța au scăzut cu 27% în 2021 față de 2019, ultimul an care nu a fost afectat de criza coronavirusului, cu 324 de milioane, deși această scădere a fost mai puțin pronunțată decât în alte țări europene, după cum a evidențiat marți Institutul Național de Statistică din Franța (INSEE). Scăderea, care se explică prin prăbușirea activității turistice în primul semestru în care au fost în vigoare cele mai mari restricții impuse pentru stăpânirea pandemiei, a fost mai mică decât cea de 36% în Italia, 38% în Germania și de 45% în Spania.

Raportul institutului francez de statistică arată că aceste diferențe se explică în mare parte prin dependența acestor piețe de turiștii străini, care nu este aceeași.

Această dependență este relativ scăzută în Germania (20% din total) și în Franța (mai puțin de 36%), în timp ce în Italia este de aproximativ 50% și în Spania este de aproximativ două treimi.

Trebuie menționat faptul că statisticile institutului francez colectează înnoptările tuturor unităților de cazare colective, de la cele hoteliere la apartamente și campinguri.

Turismul străin

Turiștii străini s-au întors în Franța în a doua parte a anului 2021, dar în număr substanțial mai mic decât în 2019.

Cei care au scăzut cel mai mult în volumul hotelier în rândul clientelei străine au fost britanicii (cu o scădere de 66% între iulie și decembrie) și americanii, grupule tradiționale cele mai importante din punct de vedere numeric.

La aceasta trebuie dăugat faptul că turiștii chinezi și japonezi au lipsit practic din Franța, cu scăderi de 93% între a doua jumătate a anului 2019 și 2021.

Scăderea înnoptărilor turiștilor în 2021 în Franța, Spania, Germania și Italia.

Singura naționalitate în care s-a verificat o creștere în cel de-al doilea semestru a fost cea olandeză, cu două milioane de înnoptări.

Belgienii și germanii au devenit, depășind britanciii și americanii, principalii clienți străini, cu trei milioane de înnoptări pentru primii și tot atâtea pentru ceilalți.

Turiștii spanioli au reprezentat 1,6 milioane de înnoptări în acele șase luni (comparativ cu trei milioane în aceeași perioadă a anului 2019), un număr aproape egal cu cel al italienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.